OnderwijsAdvies > Winkelen > Letterpuzzelbladen
Letterpuzzelbladen

Nu ook afzonderlijk verkrijgbaar: De letterpuzzelbladen uit Klein maar fijn!

De letterpuzzelbladen

Op elk afzonderlijk (letter)puzzelblad staat één letterteken centraal, waar omheen allerlei gevarieerde puzzelopdrachten worden aangeboden. Deze opdrachten vergen een al bredere letterherkenning, omdat de centrale letter steeds verbonden moet worden met andere letters.
Overigens hoeven niet alle lettertekens eerst verkend en doorgewerkt te zijn om met de puzzelbladen te werken.
De activiteiten op deze bladen lokken het spontaan verwerven van letterkennis en woordherkenning uit. Om de puzzels op te lossen wordt de creativiteit van de kinderen aangesproken.
De moeilijkheidsgraad van de verschillende puzzelactiviteiten verschilt. Soms gaat het om alleen een leuk jasje (minder saai), dan weer staat het betreffende talent-accent nadrukkelijk centraal (Letterstad, Cijferrijk, Doeland of Lijsterbos).
Daarnaast zijn er opdrachten die behoorlijk pittig zijn.

Download hieronder een voorbeeldblad en een antwoordblad.

De puzzelbladen als onderdeel van Klein maar Fijn:

Het hoofdaccent van Klein maar Fijn ligt op het ‘intuïtief’ leren lezen, ondersteund door een open leeslijn met diverse steunpunten, zoals de letterbladen en de letter-puzzelbladen voor ‘Mijn eigen leesboek’.

Let op:
1.
Bestel deze letterpuzzelbladen niet wanneer u de uitgave Klein maar fijn, algemene handleiding (artikelnummer: 1360) heeft of gaat kopen. Deze letterpuzzelbladen zijn namelijk opgenomen in bijlage 2 van deze uitgave.

2.
In het dolfijnplan van de uitgave Zo Gezegd Zo Gerekend Compact (uitgeverij Plantyn, België) wordt naar deze puzzelbladen verwezen.

Voorbeeld Letterpuzzelblad - Klein maar fijn

Voorbeeld Antwoordblad Puzzelbladen - Klein maar fijn

Contact

Wilt u meer informatie? Neem contact op met uw accountmanager of mail ons via het contactformulier.