OnderwijsAdvies > Winkelen > Klaar voor de 21e eeuw (marzano)
Klaar voor de 21e eeuw

Boek, 226 pagina's

De samenleving verandert snel. Om alle veranderingen die plaatsvinden in de 21e eeuw te kunnen hanteren, hebben leerlingen méér nodig dan kennis die we ze nu kunnen leren. Voor een groot deel zullen ze later kennis nodig hebben die nu nog niet beschikbaar is. Om dat aan te kunnen, hebben leerlingen nieuwe vaardigheden nodig. Het onderwijs moet hen uitrusten met die vaardigheden, zodat ze klaar zijn voor de veranderende wereld. Dit boek helpt scholen daarbij.

De 21st century skills zijn gebaseerd op 5 essentiele vaardigheden
Auteurs R. Marzano en T. Heflebower presenteren een onderwijsmodel dat is gebaseerd op 5 essentiële vaardigheden, die ze samen 21st century skills noemen. Ze onderscheiden daarbij cognitieve vaardigen (kennis die leerlingen nodig hebben) en conatieve vaardigheden (goed kunnen omgaan met anderen). Klaar voor de 21e eeuw biedt vele concrete aanbevelingen voor de onderwijspraktijk, gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.

Marzano, over de hele wereld bekend van zijn meta-analyses waarin hij beproefde onderwijsresearch toegankelijk maakt voor mensen in het onderwijs, schetst hier – met zijn naaste medewerkster Heflebower – een schat aan mogelijkheden die wezenlijk zijn voor de toekomst van onze leerlingen.

Contact

Wilt u meer informatie? Neem contact op met uw accountmanager of mail ons via het contactformulier.