€ 51,00

Hoe ontwikkelt een school zich tot een Professionele Leergemeenschap, waarin alle leerlingen op het hoogst mogelijke niveau leren?

Leraren zoeken samen naar verbetering

De kwaliteit van het onderwijs is vooral afhankelijk is van de kwaliteit van de leraren. De leeropbrengsten worden in hoge mate bepaald door:
  • de professionaliteit van de leraar
  • gedeelde verantwoordelijkheid voor het leren van de leerlingen
  • de onderlinge samenwerking
  • en het resultaatgerichte werken bepalen in hoge mate de leeropbrengsten

Focus op leerresultaten

Richard Dufour legt in dit boek de focus op leren en op leerresultaten, vanuit de overtuiging dat álle kinderen kunnen leren, ongeacht hun capaciteiten. Hij beschrijft hoe leraren in samenwerking met elkaar hun school ontwikkelen tot een professionele leergemeenschap, waarin alle leerlingen op het hoogst mogelijke niveau leren. Leraren zoeken samen naar verbetering en naar de beste onderwijspraktijken.

Professionele leergemeenschap

De ontwikkeling van de school tot een professionele leergemeenschap omvat geen nieuw project of de zoveelste vernieuwing voor uw school. Het is een verandering die de cultuur en de structuur van de school fundamenteel raakt. Het is een complex, maar uitdagend proces dat zijn vruchten zal afwerpen. Leraren leren samen maakt helder hoe u uw school, uw leraren en uw leerlingen naar een hoger niveau kunt tillen.

Boek, 144 pagina's