OnderwijsAdvies > ... > > Last van werkdruk of personeelskort? Laat u ontzorgen
Last van werkdruk of personeelskort? Laat u ontzorgen

We willen van alles, maar komen door de drukte van alledag niet overal (meer) aan toe. OnderwijsAdvies kan u helpen door een stukje zorg uit handen te nemen.

Zoekt u naar mogelijkheden om de werkdruk te verlichten?

“Hellup… “ verzucht een intern begeleider…. “Er liggen nog 3 dossiers die in orde gemaakt moeten worden voor aanmelding vergoede dyslexiezorg, er zijn nog 2 kinderen voor wie extra ondersteuning geregeld moet worden, ik had beloofd klassenbezoeken af te leggen en feedback te geven op ons thema: leren zichtbaar maken. En dan Marjoke onze nieuwe verse leerkracht… ik zou haar moeten helpen om het hoofd boven water te houden, ze doet wel stoer, maar ze heeft een pittig groepje dit jaar en er komt heel wat op haar af… En dan is Christine ook nog eens ziek… ik moet morgen die groep draaien anders moet er weer een groep naar huis worden gestuurd en dat zou dan al de 4e keer zijn… !!”

Blijf focussen op wat u echt belangrijk vindt...

De druk in het onderwijs is hoog, de werkdruk neemt toe, het personeelstekort groeit… Tegelijkertijd willen we dat alle leerlingen zich optimaal ontwikkelen, hen de zorg leveren die zij nodig hebben, we willen ons werk goed doen, we willen aandacht geven aan collega’s, we willen..….

We willen zoveel dat het met de tijd die we beschikbaar hebben niet altijd allemaal lukt. OnderwijsAdvies snapt dit als geen ander en kan u helpen door een stukje zorg uit handen te nemen. Omdat u er simpelweg niet aan toe komt. Denkt u hierbij aan:

  • Het op orde maken van (dyslexie) dossiers
  • Het begeleiden van nieuwe (startende) leraren of zij-instromers
  • Extra ondersteuning geven aan groepjes leerlingen t.a.v. dyscalculie, plusklas, etc.
  • Begeleiding t.a.v. nieuwkomers (intake, plan van aanpak, trauma- taalbegeleiding)
  • Klassenbezoeken doen en verslag uitbrengen
  • Een interim IB-er regelen als dat nodig is…
  • Etc ..

Vragen staat vrij!
Er zijn diverse mogelijkheden om uw taken als schoolleider, leraar of interne begeleider te verlichten. Wilt u deze mogelijkheden verkennen? Of heeft u een specifieke vraag naar aanleiding van een incident of situatie?
Geef uw leerlingen waar ze recht op hebben. Wij denken graag met u mee!

Neem contact op met Constance Vink via 079 329 56 92.

Contactpersoon

Constance Vink

Manager Kind & Jeugd