OnderwijsAdvies > ... > > Verkeer & Meer
Verkeer & Meer

Binnen OnderwijsAdvies zet een team van gepassioneerde verkeersleerkrachten en onderwijsadviseurs zich dagelijks op professionele wijze in voor het verbeteren van de praktische en theoretische verkeerseducatie en het bevorderen van verkeersveilige omgevingen en verkeersveilig gedrag op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs, Pabo’s en ROC’s in verschillende regio’s in Zuid- en in Noord-Holland. 

Nieuw: platform Verkeer & Meer!

Verkeer MScholen in de Vervoerregio Amsterdam (regio Hoofddorp) kunnen sinds kort voor de aanvraag van verkeerseducatieprojecten terecht op het nieuwe platform Verkeer & Meer  

Achter Verkeer & Meer staan gedreven professionals, waaronder ook OnderwijsAdvies. Samen met gemeenten, scholen en vele anderen werken we aan het verhogen van de verkeersveiligheid in onze regio. We ontzorgen en inspireren met effectieve verkeerseducatie, campagnes en voorlichtingsactiviteiten.

Veilig verkeer met school op seefScholen in Zuid-Holland kunnen voor informatie over verkeerseducatie en verkeersveiligheid terecht op SCHOOLopSEEF.

Ook op www.onderwijsadvies.nl/verkeer staan de verkeersprojecten die wij vanuit de regio’s kosteloos aan u mogen aanbieden.

 

Uitgelicht: JONGleren in het verkeer

Voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en ouders (en in de Vervoerregio Amsterdam ook voor kleuters) 

De verkeersopvoeding begint al in de buggy en op het fietszitje. Ongemerkt pikken baby’s, peuters en kleuters al veel op over hoe het er in het verkeer aan toe gaat en hoe je je op straat gedraagt. Jong beginnen met verkeersopvoeding: dat is de centrale boodschap van JONGleren in het verkeer. De kern van dit programma bestaat uit een leskist met materialen voor een verkeersproject met de kinderen en een informatiebijeenkomst voor de ouders.

Tijdens de themaweken krijgen peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, BSO’s en/of groepen 1-2 van basisscholen onze materialenkist voor peuters of kleuters te leen. Deze kist bevat spelmateriaal en een handleiding met ideeën om verkeersactiviteiten met de peuters en kleuters te doen. De themaweken worden afgesloten met een ouderbijeenkomst, waarin aandacht wordt besteed aan verkeersopvoeding en veilig vervoer van kinderen. Deze ouderbijeenkomst wordt in overleg gepland en wordt verzorgd door OnderwijsAdvies.

Kijk voor meer informatie bij: www.onderwijsadvies.nl/jonglereninhetverkeer

Meer weten? Neem contact op met Manon de Joode, projectleider verkeer OnderwijsAdvies, T: 079 329 56 19

Contactpersoon

Manon de Joode

Onderwijsadviseur/ projectleider verkeer