OnderwijsAdvies > ... > > Het LOF ondersteunt leraren met vernieuwende ideeën!
Het LOF ondersteunt leraren met vernieuwende ideeën!

Het LerarenOntwikkelFonds (LOF) ondersteunt en verbindt leraren met goede initiatieven om het onderwijs te verbeteren. Leraren uit het po, so, vo kunnen een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor subsidie en begeleiding.

Wat is het LOF?

De leraar is de centrale spil en de creatieve architect van het onderwijs. Het LOF wil die positie van leraren, met oog voor vernieuwing, stimuleren en leraren uit verschillende sectoren aan elkaar verbinden.

Leraren worden in staat gesteld om zelf aan onderwijsontwikkeling te werken en elkaar door netwerkvorming te versterken. Het LOF ondersteunt leraren bij het uitwerken van hun initiatief en zorgt dat de deelnemers van en met elkaar kunnen leren. Als vertegenwoordiger van de beroepsgroep ligt de organisatie en ontwikkeling van het LOF in handen van de Onderwijscoöperatie.

Hoe werkt het?

Leraren met een goed initiatief kunnen een LOF-aanvraag doen. Nadat de aanvraag door een jury is beoordeeld en goedgekeurd, krijg je als deelnemer een jaar lang ondersteuning in de vorm van

  • Een financiële bijdrage van minimaal €4.000,- en maximaal €75.000,- . Deze subsidie is bedoeld om bijvoorbeeld uren op school ‘vrij te kopen’ waarin je werkt aan de ontwikkeling van jouw initiatief.
  • Drie verplichte LOF-labs: leerbijeenkomsten waar alle deelnemers aan het LOF samenkomen om van en met elkaar te leren. De Labs vormen een springplank die ervoor zorgt dat je initiatief, en eigen ontwikkeling, in een versnelling komen.
  • Coaching in kleine groepjes door een ervaren coachteam bestaande uit leraren.
  • Een podium om jouw initiatief met een groter publiek te delen.
  • Een netwerk van gelijkgestemde collega’s die elkaar helpen om alle initiatieven te realiseren. Nu, maar ook in de toekomst.

Meer informatie?

OnderwijsAdvies heeft ervaring bij het aanvragen van een LOF- en andere subsidies. Wilt u meer weten of hulp bij een aanvraag, neem dan contact op met Dorothe Kappenburg.

Kijk voor meer informatie over LOF op de site van het lerarenontwikkelfonds.

Contactpersoon

Dorothé Kappenburg

Manager Kind & Jeugd/ orthopedagoog