OnderwijsAdvies > ... > > Zomerwedstrijd Dyslexie! Lees je mee?
Zomerwedstrijd Dyslexie! Lees je mee?

Lekker lezen in de vakantie!
Ha, het is bijna vakantie! Tijd voor leuke dingen, zoals het lezen van spannende, vrolijke of avontuurlijke boeken. Weet jij al welke boeken je wilt lezen in de komende maanden?

Lezen wordt nog leuker, want je kunt er nu ook prijzen mee winnen! Hoe, dat lees je hieronder:

Maak een filmpje en krijg de meeste likes!

..met je telefoon - of met de telefoon van je vader/moeder - waarop te zien is wélk boek je leest, wat je van het boek vindt en hóe je het boek leest. Misschien lees je wel onder je bed, ondersteboven of samen met je favoriete huisdier. Kijk op de leesbingo* voor meer ideeën.

Leesbingo3

Instructie voor het maken en insturen van een filmpje:

 • Begin het filmpje met het zeggen van je naam en hoe oud je bent. Het filmpje duurt max 30 seconden.
 • Ga naar je Instagram account en volg OnderwijsAdvies. Wacht vervolgens tot OnderwijsAdvies jou volgt. Zet je account (tijdelijk) op ‘openbaar’ (of maak tijdelijk een 2e account aan die je openbaar zet).
 • Als OnderwijsAdvies jou volgt, plaats dan je filmpje op je eigen Instagram met #kilometerslezenOA erbij.
 • OnderwijsAdvies plaatst jouw filmpje op haar eigen Instagram. (Dit kan dus alleen als jouw account openbaar is)
 • Het filmpje dat de meeste likes op het account van OnderwijsAdvies krijgt, wint een leuke prijs. Vraag dus jouw volgers (je ouders, vrienden en familie) jouw filmpje te liken op het Instagram van OnderwijsAdvies.

Natuurlijk kun jij ook filmpjes van anderen liken en vertellen wat je er grappig aan vindt. Alle reacties zijn goed, zolang het voor de ander leuk blijft om te lezen. 

Maak kilometers en help ons de wereld rond te lezen

Of je nu een boek leest, een tijdschrift of een stripboek.. hou het aantal pagina’s bij dat jij leest. Iedere pagina staat voor 5 kilometer.
Stuur iedere week (voor de donderdag) een mail naar kilometerslezen@onderwijsadvies.nl waarin je je naam zet en het aantal kilometers dat je tot en met die week hebt gelezen (dus vanaf 16 juli). Iedere donderdag vind je op Insta een update van hoeveel kilometers we met z’n allen hebben gelezen. Misschien lezen we wel de aarde rond (40.000 km), dat zou fantastisch zijn! 

Doe je mee! Leuk! Alle deelnemers ontvangen na afloop een leuke attentie!

Samengevat:

 • De dyslexie zomerwedstrijd duurt van 16 juli tot en met 2 september 2018.
 • Dat wil zeggen dat je in deze periode een filmpje op Insta kunt uploaden (zie instructie) en wekelijks het totaal aantal pagina’s (of gelijk het aantal kilometers) dat je gelezen hebt vanaf 16 juli kunt mailen naar kilometerslezen@onderwijsadvies.nl
  Je hoeft niet iedere week ‘kilometers’ in te zenden, maar dat mag wel :) 
 • Zet altijd je voor- en achternaam in de mail.
 • Op Insta zijn wij makkelijk te vinden als @OnderwijsAdvies. Daar vind je alle filmpjes die worden ingezonden en wekelijks het aantal kilometers dat wij met z’n allen hebben gelezen
 • *Heb je inspiratie nodig? Op Insta staat al een filmpje, als voorbeeld. Ook kun je de leesbingo aan je behandelaar vragen (als je ‘m nog niet hebt).

Heel veel leesplezier!

Wij kijken uit naar jouw filmpje en het aantal kilometers dat jij gaat lezen deze zomer!