OnderwijsAdvies > ... > > Sluit (nog) beter aan bij de belevingswereld van jonge kinderen
Sluit (nog) beter aan bij de belevingswereld van jonge kinderen

Bent u leraar in groep 1, 2 of 3? OnderwijsAdvies heeft meerdere opleidingen die u helpen het onderwijs aan jonge kinderen (nog) beter af te stemmen op hun belevingswereld.

Neem deel aan de Intensieve training Specialist Het Jonge Kind, start oktober 2019

De Intensieve training Specialist het Jonge Kind start dit najaar voor de 7e jaar en is een 'must' voor beginnende leraren 1,2 of meer ervaren leraren die het onderwijs aan jonge kinderen meer 'uitdagend en betekenisvol' willen maken!  

Met passie en vanuit een missie: kleuters hebben leraren nodig met specifieke vaardigheden die aansluiten bij een magische belevingswereld in 'een wereld die nog van alles kan blijken te zijn' (Langeveld:-). Spel is hierbij de grote kracht en de motor van ontwikkeling.

"Wat een geweldige opleiding is dit!" Specialist Het Jonge Kind

In april jl. heeft een groep (SWV PPO Leiden) de opleiding Intensieve training Specialist Het Jonge Kind afgerond (zie foto rechts)
Kim Stelma is één van de afgestudeerden: "Voor de opleiding keek ik erg op tegen de kennis van 2 klos-collega's. Vaak ging ik naar hun toe als ik vastliep of als ik ideëen nodig had over te geven lessen. Toen zij aankondigden met pensioen te gaan, schrok ik; er zou veel kennis verdwijnen. Ik zag dat het kleuteronderwijs 'verschoolsde' en daar wilde ik wat aan doen. Deze opleiding bij OnderwijsAdvies sprak mij direct aan. Ik heb zoveel geleerd! Ik begeleid nu de kinderen op de juiste manier tijdens hun spel en ik bereid mijn lessen nu veel meer voor vanuit het kind". 

Lees de hele evaluatie van Kim Stelma.

Meer informatie over onze opleidingen:

Leerkrachtvaardigheden als observeren, ontwikkeling kennen en herkennen, begeleiden, stimuleren en inspireren zijn essentieel. Evenals beredeneerd aanbod vanuit de doelen van nu kunnen verpakken in spel- en onderzoeksactiviteiten, maar ook in het juist inrichten van de speelleeromgeving: die dient immers al als methode:-): 
Betekenisvol, uitdagend en sfeervol: daar ontwikkelen en leren kleuters door.

Tijdens onze Opleidingen Jonge Kind laten wij leraren in groep 1,2(en3) kennismaken met de rijke verworvenheden van het kleuteronderwijs vanuit de KLOS. 

Lees ook het artikel: Goed leren lezen begint bij vrijuit kleuteren (Parool 7 mei 2018)

Contactpersoon

Carola Straathof-Oosterveer

Onderwijsadviseur/ psycholoog

Contactpersoon

Ineke Dillingh

Vakspecialist Jonge Kind