OnderwijsAdvies > ... > > Klanttevredenheid dyslexiezorg onverminderd hoog!
Dyslexiebehandeling

Ouders zijn zeer tevreden over de door ons geboden dyslexiezorg. Een mooie erkenning voor de kwaliteit en professionaliteit van ONL.

Ouders geven gemiddeld een 8,3 
Met trots melden wij dat uit de cliënttevredenheidsrapportage over 2017 blijkt dat de tevredenheid van ouders over de geboden dyslexiezorg die wij bieden onverminderd hoog is! Zij beoordelen ons gemiddeld met een 8,3, iets hoger dan voorgaande jaren! 
Het is een mooie erkenning voor de kwaliteit en professionaliteit van ONL.

Het onderzoek is uitgevoerd door Parantion, een onafhankelijk onderzoeksbureau, onder ouders van de kinderen die gebruikmaken van bij ONL aangesloten dyslexiezorgverleners. ONL behandelt ieder jaar landelijk vele kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie waarbij ouders en scholen nauw betrokken zijn

Clienttevredenheidsonderzoek
In totaal zijn bijna 365 cliënten benaderd in 2017 om mee te werken aan het onderzoek. Ruim 150 cliënten hebben de vragenlijst geheel ingevuld. De cliënttevredenheid is over het algemeen zeer goed. Er worden een paar (relatieve) verbeterpunten genoemd, zoals de informatievoorziening vooraf. Over alle aspecten - zoals de bereikbaarheid, wachttijden, behandeling en resultaten - is een ruime meerderheid zeer tevreden.

 • De behandeling wordt door cliënten over de gehele periode met een 8,3 beoordeeld (vergeleken met een 8,2 in 2016).
 • Het vertrouwen in de behandelaar is onveranderd hoog (100%!)
 • 98% geeft aan dat het kind beter omgaat met dyslexie en beter leest en spelt
 • 98% van de ouders beveelt ONL bij anderen aan
 • 86% van de klanten geeft aan dat de bereikbaarheid per e-mail (zeer) goed is. Over de telefonische bereikbaarheid is 79% (zeer) tevreden
 • Klanten zijn in ruime mate tevreden over de informatie die zij ontvangen vanuit ONL of de behandelaar.
  Het meest positief zijn klanten over de informatie die tussentijds ontvangen is vanuit de behandelaar (99% geeft aan dat het goed tot zeer goed is).
  Het minst positief is men over de informatievoorziening vooraf; deze vond 69% van de ouders (zeer) goed.
 • Uit het onderzoek blijkt dat bij meer dan 95% van de kinderen de behandeling het gewenste effect heeft gehad!