OnderwijsAdvies > ... > > Onderwijs dat past! voor chronisch zieke jongeren van start!
Onderwijs dat past! voor chronisch zieke jongeren van start!

Het platform 'Onderwijs dat past!' is 1 maart jl.van start gegaan!
Het online platform is voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar met (en zonder) een chronische aandoening én betrokkenen zoals ouders en onderwijsprofessionals.
Doel van dit platform is om de schoolloopbaan van jongeren met een chronische aandoening vlotter te kunnen laten verlopen en hun kansen in het onderwijs te vergroten.

Vijf jongeren delen hun verhaal in een korte video
De site bevat indringende en inspirerende videoportretten van leerlingen met een chronische aandoening waarvan andere leerlingen met (en zonder) een chronische aandoening kunnen leren.
We brengen in beeld hoe jongeren (en hun ouders) hun school of opleiding doorlopen. Wat ze daarbij belangrijk vinden, waar ze behoefte aan hebben, waar ze tegenaan lopen en wat volgens hen beter kan. 

'Van hun verhalen kunnen we veel leren!'

Onderwijs Dat PastChatten / Event op 28 maart!
Naast de videoportretten is er op de website de mogelijkheid voor jongeren om vragen te stellen en in een community met elkaar te chatten. 

Zo is er op 28 maart a.s. een online live event over naar schoolgaan met een chronische aandoening. Deelnemen? Schrijf je in via de site!

Gratis e-learning module voor ouders en onderwijsprofessionals
Via de site kunt u deelnemen aan een e-learningmodule. Hierin komen echte casussen aan bod die ook op de site staan. De e-learning is gericht op goede samenwerking tussen jongeren, ouders en school en geeft praktische tips hiervoor. Deelname is gratis!

GA DIRECT NAAR ONDERWIJS DAT PAST 

Contact
OnderwijsAdvies heeft consulenten in dienst die (onderwijs)ondersteuning bieden/regelen voor zieke leerlingen in zowel PO als VO. Lees meer