OnderwijsAdvies > ... > > Masterclass Pientere peuters
Masterclass Pientere peuters

Vivian is orthopedagoog en begaafdenspecialist en heeft veel kennis over hoe je jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kunt signaleren en begeleiden.

Vivian vertelt:

"Afgelopen woensdag 7 februari 2018 gaf ik de masterclass 'Pientere peuters' aan leidsters uit regio Vleuten - De Meern van Spelenderwijs Utrecht*.
Het grappige is dat ik tevens ouder ben van een peuter (Anna, bijna 3 jaar) die bij 2 van de aanwezige leidsters in de groep zit. Spannend dus!

Masterclass Begaafde Peuters


De groep bleek enthousiast en leergierig. Thema’s als: kenmerken van peuters met een ontwikkelingsvoorsprong, signalering, mindset, sociaal-emotionele ontwikkeling, executieve functies, denkvragen, verrijking binnen de groep en communicatie met ouders kwamen voorbij. 

De tijd vloog!
De leidsters konden het tempo maar net bijhouden, maar bij navraag 'vloog de tijd' en ging het gelukkig niet te snel. Reacties achteraf waren positief: 'Inspirerend en levendig', 'Omdenken met ontwikkelingsmateriaal', 'Eye opener', 'Leerzaam en praktisch',  'Helder en duidelijk' en 'Top! Aan de slag op de groep'. 


Er komt een vervolg!
Donderdag 22 maart 2018 stellen we de masterclass 'Pientere peuters' open voor de gehele organisatie van Spelenderwijs Utrecht. Ik mag er weer zijn en heb er nu al zin in!

Contact
Wilt u ook een masterclass organiseren voor uw leraren of leidsters? Neem contact op met Vivian Donker-Hilhorst, Specialist Begaafden bij OnderwijsAdvies.

*Spelenderwijs Utrecht is de grootste organisatie van Nederland op gebied van peutercentra en voorschoolse educatie en expert op het gebied van kinderen in de leeftijd van 2½ tot 4 jaar.