OnderwijsAdvies > ... > > Geef een prentenboek cadeau!
Geef een prentenboek cadeau!

Vanaf 9 februari jl. is de spannende en sprookjesachtige klassieker ‘Ronja de roversdochter’ verkrijgbaar in de boekhandel voor slechts € 2. 'Geef een boek cadeau' heeft als missie om alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Jaarlijks wordt daarom een klassiek jeugdboek uitgegeven in een speciale goedkope editie. ​
De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen de boeken kopen en aan kinderen geven die - door bijvoorbeeld armoede - thuis geen boeken hebben.

EDventure heeft tijdens de landelijke conferentie ‘Alles is gezondheid’ op 7 februari jl. een 3e zogenaamde pledge ondertekend. Hiermee zet EDventure zich als branche in voor het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Het initiatief - onderdeel van het landelijke programma ‘Alles is gezondheid’- is ervan overtuigd dat geletterdheid een belangrijke voorwaarde is voor succes op school en later in de samenleving.


Ieder jaar wordt een kinderboek (februari) en een prentenboek (april) ter beschikking gesteld voor 2 euro

‘Geef een prentenboek cadeau’ is een jaarlijks terugkerende actie. EDventure hoopt, door er bekendheid aan te geven, dat alle kinderen in Nederland een eigen boekenplankje krijgen.

Het kinderboek Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren is sinds 9 februari verkrijgbaar bij de boekhandel en Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram op 3 april.

Lees meer op www.geefeenprentenboekcadeau.nl en www.geefeenboekcadeau.nl