OnderwijsAdvies > ... > Ervaringen > "Het gaat om de docent"
"Het gaat om de docent"

"Een goede school is een school die kwalitatief onderwijs geeft met aandacht voor de verschillen van de leerlingen. Als coördinator van een Samenwerkingsverband VO zie ik veel scholen en dus ook de verschillen".

Bij een samenwerkingsverband voor VO heeft OnderwijsAdvies docenten getraind. Een gesprek met de coördinator van het samenwerkingsverband:

Wat is kwalitatief onderwijs?
Ik vind onderwijs goed als het bewezen effectief onderwijs is. Dat je ziet dat het werkt. Dat de resulaten omhoog gaan en dat de leerlingen echt aan het leren zijn. Dat betekent vaak dat je de stof op verschillende manieren moet presenteren, maar ook dat je heldere leerdoelen moet hebben en die deelt met de leerlingen.

Docenten leren zelf ook
OnderwijsAdvies is binnen ons samenwerkingsverband aan de slag geweest met docenten en het docentengedrag. De adviseurs van OnderwijsAdvies zijn in staat de kern te raken van het onderwijs. Ze maken heel concreet wat er beter kan. Ze geven duidelijke en direct toepasbare tips.  Zo leren de docenten zelf ook en worden hun lessen beter. Dat werkt motiverend en dat merkt de leerling direct in de klas.

Wat we zeggen dat we doen, dat doen we ook.
De adviseurs van OnderwijsAdvies gebruiken veel de theorie vanMarzano. Marzano heeft jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan naar wat werkt op school en in de klas. Zijn ideeën over onderwijs en de rol van de docent, zijn bewezen effectief. Dat vind ik heel belangrijk. Dat wat je als docent doet, ook echt werkt. Dat leerlingen daar beter van leren.

Zo werkt het OnderwijsAdvies ook. Ze doen wat ze zeggen. Ze maken de docenten echt beter. Het kunnen kleine of grote interventies zijn, maar het helpt en dat vind ik belangrijk.

 

Contact

Wilt u meer informatie? Neem contact op met uw accountmanager of mail ons via het contactformulier.