De gastles Educatieve Fietsroute is voor leerjaar 1 en 2 van het VO. 

Educatieve fietsroute

Vanaf waar is het handig om je hand uit te steken en wanneer heb je weer twee handen aan het stuur? Hoe zorg je ervoor dat een auto voor je stopt als jij voorrang hebt?

Dit is een greep uit de vragen waar tijdens deze les antwoord op komt. De les is speciaal voor leerlingen die moeite hebben om theorie aan de praktijk te koppelen en/of voor leerlingen die deze basiskennis niet hebben gekregen op de basisschool. Deze fietsles kan op maat worden aangeboden om bijvoorbeeld een route te oefenen naar een zelfgekozen bestemming, en is bedoeld om het fietsgebruik te stimuleren en de zelfredzaamheid te vergroten.

  Educatieve fietsroutes  educatieve fietsroutes

Welke scholen kunnen deze gastles gratis aanvragen? 

Deze gastles is gratis voor:

  • de scholen voor voortgezet onderwijs in Zuid-Holland (Totally Traffic)
  • voor scholen buiten deze regio zijn de kosten op aanvraag.

Lees meer over de gastles Educatieve fietsroute in de factsheet bij de downloads.

OnderwijsAdvies is partner van:

Totally TrafficTotally Traffic. Totally Traffic (TT) is het structurele programma voor verkeersveiligheid in Zuid-Holland en richt zich op jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Deze jongeren ontwikkelen zich snel en hun houding in het verkeer verandert; ze nemen meer risico’s, nemen de regels niet altijd serieus en kunnen gevoelig zijn voor druk vanuit de vriendenkring. Deze jongeren behoren tot de meest kwetsbare verkeersdeelnemers.

Delen

Aanmelden gastles Educatieve fietsroute Totally Traffic

Boek de les- met een gastdocent van OnderwijsAdvies - bij Totally Traffic, het programma voor verkeersveiligheid en -educatie dat zich richt op jongeren van 12 tot en met 18 jaar. 
(voor scholen in Zuid-Holland)

Aanmelden gastles Educatieve fietsroute Totally Traffic
IMG 9067 Miriam Van Geest Zoetermeer Thumb
Miriam van der Geest
  • Verkeersleerkracht

Informatie aanvragen