Bewegen is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor het leren lezen, rekenen en spellen!

Training ‘Reflexen: de opmaat voor leren’

We weten allemaal dat bewegen heel erg goed voor ons is. Maar eigenlijk zouden we moeten zeggen dat bewegen essentieel voor ons is, zeker ook als het gaat om de hersenontwikkeling; hersenen kunnen zich niet ontwikkelen zonder veel bewegen!

Tegelijkertijd weten we dat kinderen, maar ook volwassenen, te weinig bewegen en ook niet altijd de juiste bewegingen maken. En dat dit weer gevolgen kan hebben voor het leren lezen, rekenen en spellen is vaak onbekend. Er loopt een groep kinderen rond die bijvoorbeeld dyslectisch genoemd worden, terwijl de eigenlijke oorzaak van het moeite hebben met lezen gezocht moet worden in het feit dat er nog reflexen actief zijn. De oorzaak moet dan gezocht moet worden op neurologisch gebied en dus in de hersenontwikkeling.

De invloed van reflexen op het leren

Maar hoe verloopt dan die ontwikkeling van de reflexen? En wat kunnen de gevolgen dan zijn als reflexen actief blijven op het gebied van het leren en de sociaal emotionele ontwikkeling? Hoe kunnen we het ontdekken en wat kunnen we eraan doen?
Wil je hierop antwoord? Neem deel aan de training!

Voor wie?

De training is bedoeld voor leraren (groepen 1-4) en pedagogisch medewerkers. Kijk bij opleidingen of deze training is gepland, of neem contact op met Inge van Brugge.

Delen

Inge Van Brugge Kruis Gouda
Inge van Brugge
  • Onderwijsadviseur
Zoetermeer

Informatie aanvragen