Verkeersopvoeding begint al in de buggy en op het fietszitje. Ongemerkt nemen jonge kinderen al veel in zich op over hoe het er in het verkeer aan toe gaat en hoe je op straat gedraagt. Jong beginnen met verkeersopvoeding, dat is de centrale boodschap van JONGleren in het verkeer.

JONGleren in het verkeer

De doelen van JONGleren in het verkeer zijn:

  • Jonge kinderen stap voor stap laten kennismaken met het verkeer;
  • Ouders bewust maken van de beperking (en van hun kinderen)
  • en het belang van de eigen voorbeeldfunctie.

Het programma JONGleren bevat een uitleenkist met praktisch verkeersmateriaal waarmee gedurende drie weken in de groep gewerkt kan worden. Als afsluiting van de themaweken wordt een ouderbijeenkomst georganiseerd. Deze wordt geleid door een onderwijsadviseur van OnderwijsAdvies. In deze bijeenkomst staat het veilig vervoer van kinderen, de ontwikkeling van kinderen in het verkeer en de rol van ouders als verkeersopvoeder centraal.

Kosten JONGleren in het verkeer

Dit project wordt volledig gefinancierd door Holland Rijnland, Midden-Holland en de Vervoerregio Amsterdam. Er zijn voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven uit deze regio's dus geen kosten aan verbonden. In de Vervoerregio Amsterdam kunnen ook de groepen 1 en 2 kosteloos deelnemen aan het project JONGleren in het verkeer.

Samenwerking met Verkeer & Meer

OnderwijsAdvies werkt in de Vervoerregio Amsterdam samen met Verkeer & Meer. Klik op de link voor meer informatie over projecten en producten voor alle leeftijdsgroepen.

 

 

Delen

Gerelateerde diensten

De Vreedzame school

Een Vreedzame (peuter)school is een aanpak waarin de kracht van de kinderen centraal staat.

Lees meer

Informatie aanvragen