Verkeersopvoeding begint al in de buggy en op het fietszitje. Ongemerkt nemen jonge kinderen al veel in zich op over hoe het er in het verkeer aan toe gaat en hoe je je op straat gedraagt. Jong beginnen met verkeersopvoeding, dat is de centrale boodschap van JONGleren in het verkeer.

JONGleren in het verkeer

De doelen van JONGleren in het verkeer zijn:

  • Jonge kinderen stap voor stap laten kennismaken met het verkeer;
  • Ouders bewust maken van de beperking (en van hun kinderen)
  • En het belang van de eigen voorbeeldfunctie inzien.

Het programma JONGleren bevat een uitleenkist met praktisch verkeersmateriaal waarmee gedurende drie weken in de groep gewerkt kan worden. Als afsluiting van de themaweken wordt een ouderbijeenkomst georganiseerd. Deze wordt geleid door een onderwijsadviseur van OnderwijsAdvies. In deze bijeenkomst staat het veilig vervoer van kinderen, de ontwikkeling van kinderen in het verkeer en de rol van ouders als verkeersopvoeder centraal.

meld je aan

Kosten JONGleren in het verkeer

Dit project wordt volledig gefinancierd door Holland Rijnland en Midden-Holland. Er zijn voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven uit deze regio's dus geen kosten aan verbonden. 

Delen

Klik op 'informatie aanvragen' om rechtstreeks door te gaan naar het aanmeldformulier

Prijs:
Kosteloos in de meeste regio's

Regio indeling verkeer

De verkeersprojecten worden gefinancierd door Holland Rijnland, Midden-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Bekijk op de plattegrond voor welke gratis verkeersprojecten je school (voorschool/PO/VO) in aanmerking komt.

Regio indeling verkeer

Gerelateerde diensten

De Vreedzame school

Een Vreedzame (peuter)school is een aanpak waarin de kracht van de kinderen centraal staat.

Lees meer

Aanmeldformulier JONGleren in het Verkeer

Voorkeurperiodes

Je kunt hier invullen in welke weken je graag het project zou willen doen. Omdat de planning in sommige maanden, zoals april/mei, snel vol is, kun je hier 2 verschillende periodes aangeven.