De gemeente Westland vindt het belangrijk om op jonge leeftijd met verkeerseducatie te beginnen en biedt daarom gratis het lespakket 'Leer in het Verkeer' voor de groepen 1,2 aan!

Lespakket Leer in het Verkeer voor groep 1/2

Met name jonge kinderen vormen een kwetsbare doelgroep in het verkeer. Met het lespakket Leer in het Verkeer kun je kinderen op een speelse en aantrekkelijke manier laten kennismaken met het verkeer. 

Het lespakket Leer in het Verkeer bestaat uit:

  • een leskist voor in de klas (met onder andere een handleiding, leesboek “Stoeprand… stop!” van Dick Bruna, wenborden, vertelbladen, een doeboek verkeer en een verkeersspel
  • verteltassen voor de ouders

Alle materialen zijn geïllustreerd door Dick Bruna! De materialen ontvangt de school in bruikleen voor een periode van twee tot drie weken. Door middel van de verteltassen kunnen de ouders thuis met hun kind aandacht besteden aan de regels en veilig gedrag in het verkeer.

Uitbreiding Leer in het Verkeer

Je kunt Leer in het Verkeer uitbreiden met een interactieve ouderbijeenkomst, georganiseerd door een onderwijsadviseur (optioneel). Aan deelname en begeleiding zijn geen kosten verbonden. Deze worden vergoed door de gemeente Westland.

Wil je ook aan de slag met Leer in het Verkeer?

Lees meer over dit lespakket in de brief die naar scholen is gestuurd en meld je aan met behulp van het aanmeldformulier. Er kunnen maar een beperkt aantal scholen deelnemen aan dit project, dus reageer snel!

 

Delen

Informatie aanvragen