Ucommerce Free license exceeded: License is not valid with current CMS.

Een opleiding voor leraren op de basisschool die het taalbeleid op de eigen school of op bovenschools niveau op een hoger plan willen brengen. 

Als taalcoördinator het taalonderwijs naar een hoger plan brengen

Als taalcoördinator bewaak je de kwaliteit van het taalonderwijs, je bent vraagbaak voor het team en stimulator op het gebied van taal en taalonderwijs. Je bent bovendien degene die de veranderingen planmatig aanpakt. Eén op de vier basisscholen heeft een taalcoördinator. Deze functie is niet meer weg te denken uit het onderwijs.

Het accent tijdens de opleiding tot taalcoördinator ligt op:

  • Het ondersteunen van collega's in hun dagelijks onderwijs bij het realiseren van interactief, rijk en uitdagende taalonderwijs
  • Het informeren van collega's over de nieuwste ontwikkelingen, ideeën en materialen (o.a. Referentiekader, tussendoelen, leerlijnen en ICT-gebruik)
  • Het initiëren en medevormgeven van kwaliteitszorg en schoolbeleid op het gebied van taalonderwijs
  • Het enthousiasmeren van collega's voor het vak taal
  • Het onderzoeken en stimuleren van resultaatgerichtheid van het taalonderwijs

Er is voor gekozen om de opleiding voortdurend te verbinden met de praktijk waarin de taalcoördinator werkt. Je gaat tijdens de opleiding aan de slag met het gericht verbeteren van het taalonderwijs. Omdat dit de organisatie van de school raakt, is de betrokkenheid van de schoolleiding van belang. Je voert activiteiten uit in de eigen school.

Praktische informatie
De opleiding wordt samen met Driestar Educatief gegeven. De totale duur van de opleiding is circa 1,5 jaar. De totale studiebelasting is 160 á 200 uur.

Het curriculum is (digitaal) uitgewerkt in 15 thema's (bijeenkomsten). Vooral in het begin van de opleiding is de focus op de inhoud van geletterdheid en taalvaardigheid. Daarnaast verdiep je je in de schoolorganisatie en ontwikkel je je richting het coachen van collega's en het vormgeven van beleid op schoolniveau.

Je houdt een portfolio bij en voert opdrachten uit op de eigen school. Tijdens de bijeenkomsten vindt intervisie plaats.

Deze opleiding is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Je  ontvangt na afronding het diploma Post HBO en wordt ingeschreven in het Abituriëntenregister.

Maatwerk
Ook maatwerk is natuurlijk mogelijk wanneer bijvoorbeeld een groep scholen de opleiding op eigen locatie wenst.

Delen

Mia Versteegen Hoofddorp
Mia Versteegen
  • Onderwijsadviseur
Hoofddorp

Offerte aanvragen