Wat kan je in de school en in de klas doen om het nieuwe schooljaar goed te beginnen en de periode erna goed te doorlopen? Gebruik de gereedschapskist met daarin alles wat je nodig hebt om een goede start te maken.

Zo start je de klas weer op!

Een goede start met het juiste gereedschap!

ER IS EEN GEREEDSCHAPSKIST VOOR HET PO EN VO! (KIJK BIJ DE DOWNLOADS)

Wat heb je aan de gereedschapskist?

Met de gereedschapskist kan je zorgen voor een veilig pedagogisch leerklimaat waarin ruimte en aandacht is voor verschillen of voor een nieuw evenwicht in het groepsklimaat. Je kunt werken aan groepsvorming en klassenmanagement en al het gereedschap daarbij gebruiken.

Wat vind je in de gereedschapkist?

  1. Een nijptang voor nijpende vragen. Op welke vragen wil je antwoord? Waar moet je allemaal aan denken. De nijptangtool helpt je hierbij.
  2. De duimstok om uit te vinden hoe we ervoor staan. De duimstok biedt verschillende manieren om te checken hoe het gaat met iedereen. Denk aan spelletjes, toetsjes, creatieve opdrachten en meer.
  3. De schroevendraaier helpt je de groep weer de juiste draai te geven. Het gaat om klassenmanagement, afspraken, groepsvorming etc.
  4. De handboor om een effectieve werkhouding aan te boren.
  5. De hamer om oude patronen kapot te slaan. Bijvoorbeeld: Maak een nieuwe start met je grootste uitdagingen en houd je goede voornemens klein en concreet.
  6. De rolmaat om leerlingen te helpen die het moeilijk hebben.
  7. Schroeven. Dit zijn tips en bronnen die je kan gebruiken of raadplegen.
  8. De OA dopsleutels. Kom je er zelf niet uit, dan helpen we je graag verder.

Delen

Informatie aanvragen