De Kanjertraining is een methodiek op sociaal-emotioneel gebied, die zich richt op het vergroten van de sociale vaardigheden en het oplossend vermogen van kinderen tussen 4 en 16 jaar.

Kanjertraining, wat levert het op?

De Kanjertraining heeft tot doel sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting en sociaal teruggetrokken gedrag te voorkomen of te verminderen en het welbevinden te vergroten bij kinderen en jongeren. Je kunt de kanjermethode  op je eigen school inzetten. Je leert alle benodigde kennis en vaardigheden om de kanjermethode te begeleiden. Je verwerft een officiële licentie om met deze methode te mogen werken.

Trainingen
OnderwijsAdvies organiseert de opleidingen Kanjertraining A, B en C. Na het behalen van - de licentie - Kanjertraining A, kun je na 2 jaar deelnemen aan Kanjertraining B en na 4 jaar aan Kanjertraining C. Tijdens deze terugkomdagen wordt de meest actuele informatie en inzichten met je gedeeld. 

Wat zeggen anderen over de Kanjertraining?

"Ik vond dat Paulien haar kennis goed overbracht op een leuke, enthousiaste manier waardoor we ook na lange tijd betrokken bleven. De informatie was heel praktijkgericht" (Charlene Plijter van de Johannesschool uit Hillegom)

"Leuke uitleg en afwisselende training met leuk activiteiten" (Willeke van Egmond van De Bronckhorst in Noordwijk)

Kanjertraining werkt

  • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de Kanjertraining werkt. De Erkenningscommissie Interventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) heeft de Kanjertraining de hoogst mogelijke erkenning gegeven: effectief volgens sterke aanwijzingen
  • Maar liefst 2500 basisscholen werken met Kanjertraining 
  • Ook kinderen met ernstige gedragsproblemen of heel lage zelfwaardering worden geholpen met Kanjertrainingen

Lees meer in het artikel (zie downloads) over het onderzoek dat psychologe Lilian Vliek heeft uitgevoerd naar de Kanjertraining.

Delen

Kijk bij 'opleidingen' op deze website voor de geplande Kanjertrainingen

Prijs:
€675
Paulien Brouwer
Paulien Brouwer
  • GZ-psycholoog
  • Onderwijsadviseur
  • Accountmanager
Leiden / Hoofddorp / Lisse

Offerte aanvragen