Taakspel is een speelse manier om gewenst gedrag te stimuleren.

Gewenst gedrag stimuleren met taakspel 

Taakspel voor groep 3 t/m 8

Pratende kinderen tijdens de uitleg aan andere kinderen verstoren het werken. In iedere groep komt dit en ander ongewenst gedrag voor. Taakspel is een speelse en doelmatige manier om gewenst gedrag te stimuleren. Dit gebeurt tijdens reguliere lessen met de hele klas, zowel bij werkmomenten als bij de instructie. Beloningen en complimenten maken dat leerlingen en jij zelf dit spel met veel plezier spelen. En het is onderzocht: Taakspel werkt!

Training: Taakspel bestaat uit 3 trainingen en klassenconsultaties. De IB-er wordt gratis opgeleid om taakspel verder in te voeren en te behouden binnen de school. 

Taakspel voor kleuters (herziene versie)

Taakspel voor Kleuters is een speciale versie van Taakspel voor leraren in groep 1/2 (en groep 3) die op een prettige manier een fijne sfeer bewerkstellingen. Ook bij jongere kinderen heeft men behoefte aan Taakspel. Want met Taakspel hebben de kinderen meer tijd en aandacht voor hun werk, spel of activiteit. En het is rustiger en gezelliger in de groep!

Training: Taakspel bestaat uit 3 trainingen en klassenconsultaties. Bij voldoende aanmeldingen zal een aparte training voor Taakspel voor kleuters worden georganiseerd. Mochten er minder dan zes aanmeldingen zijn, dan zullen de deelnemers meedoen met bovenstaande 'Taakspel in de klas' training. De training spitst zich dan toe op de groepen 1 tot en met 8.

Wat levert Taakspel op?

Na de training weet je wat Taakspel is en kun je er mee werken. De rust keert terug in je klas. De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur. Daarnaast vinden klassenconsultaties plaats door onze geschoolde onderwijsadviseurs of door de geschoolde interne Taakspelcoördinator van de school. 

Meer informatie?

Neem contact op met gedragsspecialist Annet van Eck of Martine van den Hoek.

Delen

IMG 0220 Annet Den Horder Van Eck Zoetermeer
Annet van Eck
  • Onderwijsadviseur
Zoetermeer
IMG 0340 Martine Van Den Hoek Zoetermeer
Martine van den Hoek
  • GZ-psycholoog
Zoetermeer

Offerte aanvragen