Iedereen is een beetje Loco, dus iedereen kan wel wat hulp gebruiken. Met een knotsgek spel in groep 5 of 6 van de basisschool maken we dit bespreekbaar. En verleggen we de aandacht van het kind naar de klas.

Een weerbare klas met Poco Loco!

Poco Loco is een gek spel waardoor kinderen spelenderwijs ervaren dat iedereen hulp nodig heeft, maar dat sommigen net even wat meer hulp nodig hebben dan anderen. En dat je elkaar eigenlijk best makkelijk kan helpen.
Zo zorgen we niet alleen voor een weerbare klas, maar bereiden we ze ook voor op een betere samenleving.

Waarom Poco Loco?

In Nederland hebben we Passend Onderwijs. De kinderen die binnen de basisschool extra of andere aandacht nodig hebben krijgen nu vaak extra individuele aandacht en support, om zo toch regulier onderwijs te kunnen krijgen. De druk van het aanpassen leggen we daarmee vaak bij het kind. Terwijl het kind al moeite heeft met functioneren, moet het zich ook nog eens aanpassen.  
Dat kan beter, dat kan anders. 

Poco loco

Hoe werkt Poco Loco?

We zijn in de gymzaal. De kinderen moeten handelend een puzzel zien op te lossen terwijl ze gehinderd worden door een ‘loco’.  
De een heeft een verstoorde waarnemingsbril, de ander heeft een roos in de mond. Weer iemand anders heeft twee bokshandschoenen aan. Probeer dan maar eens een puzzel op te lossen…! 

Iedereen is anders en daarom hetzelfde

Na het spel worden beperkingen bespreekbaar gemaakt en hulpvragen genoemd. Op deze manier leert elk kind dat iedereen hulp nodig heeft. Dat iedereen anders is en dat we daarom allemaal hetzelfde zijn. Want uiteindelijk is iedereen een beetje loco! 

Informeer naar de mogelijkheden

De adviseurs van OnderwijsAdvies staan al in de startblokken om dit spel met de leerlingen in jouw groep 5 of 6 te spelen. Dit kan plaatsvinden op één ochtend of één middag. Vraag naar de mogelijkheden via één van de adviseurs of vul het formulier in.  

Kijk voor voorbeelden en inspiratie ook op de website van Poco Loco.

Delen

Vraag naar de mogelijkheden of vraag direct een offerte aan.

IMG 9149 Cissy Van Eede Zoetermeer
Cissy van Eede
  • GZ-psycholoog
  • Onderwijsadviseur
Zoetermeer
Annelies Verweij
Annelies Verweij
  • Orthopedagoog
Zoetermeer
IMG 9998 Hanneke Van Der Geest Lisse
Hanneke van Der Geest
  • Accountmanager
  • Onderwijsadviseur
Leiden / Hoofddorp
Niek Peereboom (1)
Niek Peereboom
  • Onderwijsadviseur
Hoofddorp
Paulien Brouwer
Paulien Brouwer
  • GZ-psycholoog
  • Onderwijsadviseur
  • Accountmanager
Leiden / Hoofddorp / Lisse
IMG 0220 Annet Den Horder Van Eck Zoetermeer
Annet van Eck
  • Onderwijsadviseur
Zoetermeer

Offerte aanvragen