Kinderen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en ontdekken hun eigen invloed op geluk

Lessen in geluk, de les van je leven

Gelukskoffer is een sociaal emotionele methode voor het basisonderwijs, gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten vanuit de positieve psychologie. Zeven thema's keren in elke groep terug: wat is geluk, positief denken, dankbaarheid, talenten, zelfvertrouwen, toekomstdromen en geluk doorgeven. De lessen zijn gericht op het welzijn en de sociale veiligheid van de leerlingen, thematisch inzetbaar en je voldoet aan de eisen van de onderwijsinspectie.

Alle kinderen Lessen in Geluk!

Waar word je gelukkig van? Wat drijft jou? Wie ben je? Clara den Boer, psychologe en bedrijfskundige, leidt en geeft leiderschapstrainingen in het bedrijfsleven. In dat kader stelde ze dit soort vragen aan ondernemers en managers.
Toen haar oudste zoon in groep 7 zat, realiseerde zij zich hoe waardevol het zou zijn als je al op jongere leeftijd leert over persoonlijk leiderschap, waar je gelukkig van wordt en wie je bent. Samen met Anke Appel-den Boer startte zij 10 jaar geleden met teams van kinderen, psychologen, leerkrachten en directies met het ontwikkelen van de methode Gelukskoffer, gebaseerd op de positieve psychologie.

Gelukskoffer en OnderwijsAdvies

Inmiddels is Gelukskoffer een schoolbrede methode die al meer dan 40.000 kinderen heeft bereikt. Sinds dit jaar werkt Gelukskoffer samen met OnderwijsAdvies aan Gelukkige Scholen in heel Nederland.

De Gelukkige School

Naast de methode voor de kinderen is er vanuit de vraag van leerkrachten en directies de hele school benadering ontstaan. Gelukskoffer biedt nu de mogelijkheid om Gelukkige school te worden. Een certificaat waarvan je als school zelf bepaalt of je het haalt.

'De hele school benadering'

 • Kind: Leerling leert zichzelf beter kennen en waarderen, krijgt meer zelfvertrouwen
 • Kind: Leerling veroorzaakt verantwoordelijkheid voor zichzelf en anderen (actief burgerschap). Klasseklimaat verbetert
 • School: Je investeert in het behoud van je leerkrachten en in het aantrekken van nieuwe leerkrachten, je bent een aantrekkelijke werkgever
 • School: Je investeert in de sociale veiligheid en het welzijn van de leerlingen (Wet sociale veiligheid)
 • Ouder: Je betrekt ouders bij het beleid van De Gelukkige School
 • Ouder: Aantrekkelijk voor ouders bij de keuze voor een school

poster gelukkige school


 

Word Geluksleerkracht of organiseer een training of studiedag voor je team

Online training 

Ga jij met Gelukskoffer in de klas werken? Of wil jij meer weten over kinderen en geluk? Krijg dan nu antwoord op de vragen: hoe is Gelukskoffer ontstaan, wat is de basis van de positieve psychologie en hoe is deze wetenschap op een aantrekkelijke manier vertaald voor kinderen. Boordenvol praktijktips, -ervaringen en inzichten van de oprichter Clara den Boer van Gelukskoffer. Ter inspiratie of als naslagwerk als je met Gelukskoffer in de klas werkt.

5 modules van 15- 45 minuten.

Na afloop ben je in staat gelukslessen bij jou in de klas te geven*

Gemiddelde waardering 8,9!

* Let op: de online opleiding is exclusief materialen voor in de klas.
In de modules wordt wel ingegaan op het (eventueel) bestellen van materialen.

Individuele training

Ben je als leerkracht werkzaam in het primair onderwijs en heb je een eigen groep dan ben je van harte welkom bij onze implementatietraining voor Lessen in Geluk. De training duurt 1 dag. (Data worden nog gepland/ link naar opleiding).

Teamtraining

Overweeg je als school aan de slag te gaan met de lessen in geluk van Gelukskoffer? De experts van OnderwijsAdvies kunnen voorlichting geven over deze aanpak en met jou bespreken of dit goed aansluit bij de school. Wanneer de keuze is gemaakt verzorgt OnderwijsAdvies graag de scholing aan de teamleden in het werken met de Gelukskoffer. Ook kunnen wij begeleiding geven bij de implementatie van deze aanpak.

Studiedag team

 • Geluk werkt' - Team & bovenschools
  Je krijgt zicht op de belangrijkste factoren die invloed hebben op werkgeluk en in hoeverre deze (eenvoudig) te veranderen zijn. Als team denk je na hoe je inzichten vanuit de positieve psychologie kunt toepassen op jezelf, het team en de school
 • 'Van werkdruk naar werkgeluk' - Team- en bovenschoolse dag(en)
  Je krijgt zicht op de verschillende elementen van werkdruk en plezier op het werk. Daarnaast heb je een individueel plan om om te gaan met werkdruk en werkgeluk.

Contact

Meer informatie over Gelukskoffer vind je op www.gelukskoffer.nl. Heb je vragen of wil je een individuele, een teamtraining of studiedag organiseren? Vul hieronder het formulier in; wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Subsidie

Er is subsidie mogelijk via Jeugdeducatiefonds, via het Ondersteuningsaanbod Gezonde School en via het Augeo Foundation (tot eind december 2020).

Delen

Wil je meer informatie over hoe je aan de slag kan met De Gelukkige School? Neem dan contact met ons op.

Dit schrijft de media over De Gelukkige School

Leraren krijgen een lesje in gelukkig voor de klas staan.

Dennis Zwart Wit (1)
Dennis Riesener
 • Accountmanager
Hoofddorp

Offerte aanvragen