Voor basisscholen in Zoetermeer

In opdracht van en in samenwerking met de gemeente Zoetermeer verzorgt OnderwijsAdvies de coördinatie en de uitvoering van het praktisch verkeersexamen voor groep 7.

Data praktisch verkeersexamen

Wegens de maatregelen omtrent COVID-19 is het praktisch verkeersexamen (voor groep 7 uit schooljaar 2019-2020) verplaatst naar:

  • Week 41: maandag 5 oktober 2020 t/m vrijdag 9 oktober 2020
  • Week 42: maandag 12 oktober 2020 t/m vrijdag 16 oktober 2020
  • Herexamens zullen plaatsvinden tijdens het volgende examen voor groep 7 in mei/juni 2021.

Deze nieuwe examendata in oktober zijn bedoeld voor groep 8 van schooljaar 2020/2021. Het examen voor groep 7 van schooljaar 2020/2021 zal gaan plaatsvinden in mei/juni 2021. De precieze examendata worden nog bekend gemaakt.

Plattegrond en examenroute

In de downloads vind je een plattegrond van de examenroute en een PowerPoint. Deze PowerPoint kun je ter voorbereiding op het praktisch verkeersexamen in de klas gebruiken. De route staat hierin overzichtelijk op een plattegrond weergegeven en de route wordt tevens met behulp van foto’s en vragen behandeld. In de notitiepagina’s van de PowerPoint kun je de antwoorden op de vragen vinden.

Afdeling VVN Zoetermeer wordt opgeheven

Al meer dan 25 jaar vinden in Zoetermeer jaarlijks in mei de praktische verkeersexamens voor de groepen 7 van het basisonderwijs plaats. De meeste basisscholen doen hieraan mee. Dit praktisch verkeersexamen werd tot 2020 voorbereid en begeleid door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland, gecoördineerd door OnderwijsAdvies en gefinancierd door de gemeente. Helaas wordt eind 2020 de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland opgeheven omdat er geen nieuwe vrijwilligers zijn gevonden die de bestuurstaken kunnen overnemen. De dank is groot aan de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland die zich jarenlang hebben ingezet voor het praktisch verkeerexamen en de verkeersveiligheid voor alle kinderen in Zoetermeer.

De gemeente Zoetermeer vindt het zeer belangrijk dat het praktisch verkeersexamen uitgevoerd kan blijven worden. OnderwijsAdvies mag daarom naast de coördinatie ook de uitvoerende taken op zich nemen voor het praktisch verkeersexamen in oktober. Het praktische verkeersexamen is geen formele verplichting, maar in Zoetermeer doen veel scholen mee aan het verkeerseducatieprogramma SCHOOL op SEEF en het praktische verkeersexamen is een mooie afsluiting daarvan. 

Delen

Informatie aanvragen