Wat kan je in de school en in de klas doen om de start prettig te maken en de periode erna goed te doorlopen? Gebruik de gereedschapskist met daarin alles wat je nodig hebt om een goede start te maken.

Zo start je de klas weer op!

ER IS EEN GEREEDSCHAPSKIST VOOR HET PO EN VO! (KIJK BIJ DE DOWNLOADS)

Een goede start met het juiste gereedschap!

Met de gereedschapskist kan je zorgen voor een (hersteld) veilig pedagogisch leerklimaat waarin nog meer ruimte en aandacht is voor verschillen of voor een nieuw evenwicht in het groepsklimaat. Zo lang de groepen nog niet compleet zijn, grijp je misschien eerder naar de handboor op zoek naar een leer-ritme, motivatie en een goede balans tussen ontspanning en inspanning. Zodra de klassen weer vol zitten, kan je echt gaan werken aan groepsvorming en klassenmanagement en al het gereedschap gebruiken.

Wat vind je in de gereedschapkist?

  1. Een nijptang voor nijpende vragen. Op welke vragen wil je antwoord? Waar moet je allemaal aan denken. De nijptangtool helpt je hierbij.
  2. De duimstok om uit te vinden hoe we ervoor staan. De duimstok biedt verschillende manieren om te checken hoe het gaat met iedereen. Denk aan spelletjes, toetsjes, creatieve opdrachten en meer.
  3. De schroevendraaier helpt je de groep weer de juiste draai te geven. Het gaat om klassenmanagement, afspraken, groepsvorming etc.
  4. De handboor om een effectieve werkhouding aan te boren.
  5. De hamer om oude patronen kapot te slaan. Bijvoorbeeld: Maak een nieuwe start met je grootste uitdagingen en houd je goede voornemens klein en concreet.
  6. De rolmaat om leerlingen te helpen die het moeilijk hebben.
  7. Schroeven. Dit zijn tips en bronnen die je kan gebruiken of raadplegen.
  8. De OA dopsleutels. Kom je er zelf niet uit, dan helpen we je graag verder.

Delen

Informatie aanvragen