Speel met je team het spel 'Bouwen aan je school' en creëer jouw droomschool!

Creëer je droomschool en zet stappen richting eigenaarschap

1801 jeugd & onderwijsadvies heeft het spel 'Bouwen aan je school' ontwikkeld. Speel het spel met je team en ontdek wat je belangrijk vindt en waar de je de komende tijd aandacht aan wilt besteden.
Ontwikkel op deze manier een visie op het anders organiseren van onderwijs. Je kunt het spel inzetten tijdens de oriëntatiefase of wanneer besloten is aan de slag te gaan met onderwijsverandering.  

Belangrijke ruimtes in de school

Tijdens het spelen van het spel kom je langs belangrijke ruimtes in de school. Zo besteed je in de Teamkamer aandacht aan de verschillen binnen een team, de rollen en taken en leer je meer over onder andere verandermanagement. Op het Schoolplein krijg je te maken met ouders en in de klas natuurlijk met leerlingen, onderwijs en leraren. Maar.. er zijn meer ruimtes, zoals een Torenkamer of een Kelder om verder te kijken zodat de onderbelichte en spannende elementen van een verandering niet worden vergeten.

Visie, samenwerken en plezier

Natuurlijk wordt tijdens het spelen een logboek bijgehouden om alle besluiten vast te leggen en de juiste koers te blijven volgen. Ook is er ruimte voor plezier en samenwerken met het team.
Na het spelen van het spel 'Bouwen aan je school' weet je als team waar je eigenaar van bent en waar je eigenaar van wilt zijn. Je hebt bedacht welke stappen de school - leraren, team, directie en leerlingen - gaat zetten richting eigenaarschap. 

Het spel spelen in één dag

Het spel wordt gespeeld in één dag, bijvoorbeeld tijdens een studiedag of aan het eind van het schooljaar, en wordt begeleid door een spelleider van 1801.
Tijdens het spel gaan de teamleden in gesprek met elkaar over thema's die zij zelf kiezen. Als vanzelf komen de onderwerpen op tafel die zij belangrijk vinden. Naast goede gesprekken hebben teamleden ook lol met elkaar. 

Waarom dit spel spelen?

Omdat:

  • Het spel het team op inspirerende wijze aanzet tot inhoudelijke gesprekken;
  • Gesprekken over thema's die belangrijk zijn voor de individuele leraar/ het team/ de school;
  • De teamleden leren elkaar nog beter kennen tijdens het spel, er wordt gepraat, geluisterd en gelachen;
  • Het spel wordt geleid door een spelleider van 1801 zodat álle teamleden (zorgeloos) kunnen deelnemen;
  • Door de spelleider ben je bovendien verzekerd van een resultaat aan het eind van de dag;
  • Het resultaat is een stappenplan dat leidt naar (meer) eigenaarschap! 

Meer informatie of reserveren? 

Het spel 'Bouwen aan je school' kan worden aangevraagd en gespeeld, zowel op team- school en bestuursniveau. 
Heb je interesse in het spel? Wil je het spel reserveren? Vul hieronder het formulier in of neem contact op met één van de contactpersonen.

Delen

IMG 9119 Frank Coert Zoetermeer
Frank Coert
  • Onderwijsadviseur
Zoetermeer / Gouda
Lerenzichtbaarmakenrenskehoogendoorn1
Renske Hoogendoorn
  • Onderwijsadviseur
Zoetermeer

Informatie aanvragen