Voor kinderen die moeite hebben zich te concentreren/ hun aandacht vast te houden.

Werkgeheugentraining Cogmed

Wetenschappelijke studies laten zien dat 1 op de 10 kinderen een slecht werkgeheugen heeft en dat dit een negatief effect heeft op de schoolprestaties (Alloway en Alloway). Werkgeheugen vormt de basis van het leren. Het vermogen om informatie te kunnen onthouden en te bewerken stelt ons in staat om de complexiteit van veel onderwerpen te doorgronden.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen met aandacht en/of concentratieproblemen een werkgeheugenprobleem kunnen hebben. Werkgeheugen is de mogelijkheid om informatie voor een korte tijd vast te houden (online) en vervolgens die informatie te gebruiken in het denken en handelen.

Train het werkgeheugen met Cogmed

Cogmed is een computerprogramma waarbij kinderen 5 weken lang, 5 dagen in de week, onder begeleiding van een ouder, hun werkgeheugen kunnen trainen. Zij worden daarbij aan de zijlijn bijgestaan door een persoonlijke coach (een gekwalificeerde psycholoog of orthopedagoog) die via internet de verrichtingen van het kind kan volgen en dit éénmaal per week telefonisch met het kind en ouder bespreekt. Van tevoren is er een startgesprek, er is een eindgesprek en na een halfjaar nog een telefonische follow-up.
Cogmed heeft drie programma’s: één voor kinderen van 4-7 jaar, één voor kinderen van 7-17 jaar en een programma voor klanten in de leeftijd van 17 jaar en ouder. Je kunt meer informatie vinden op de website van Cogmed.

Vergoeding via de verzekeraar

Een aantal verzekeraars vergoedt de Cogmed training 100% tot maximaal €400 of €500,- per jaar. Informeer bij je eigen verzekeraar of deze Cogmed vergoedt.

Het werkt

Cogmed is bewezen effectief bij o.a. kinderen en volwassenen met ADHD en kinderen met leerproblemen zo blijkt uit onderzoek. Onderzoek laat eveneens zien dat de begeleiding een essentieel onderdeel van de behandeling is. In de begeleiding van Cogmed is het uniek dat aan de achterkant van het systeem zoveel informatie beschikbaar is voor de coach, zodat een zeer gedetailleerde analyse kan worden gemaakt. "Deze twee aspecten, gedegen onderzoek en deskundige begeleiding, maken dat Cogmed de beste keuze is." (quote uit publicatie van de universiteit van Cambridge)

Meer informatie

Neem contact op met Anouk Bothof - van Swieten.

Delen

Welke werkgeheugentraining past het beste? Informeer naar de mogelijkheden.

Anouk Van Swieten
Anouk Bothof - van Swieten
  • Dyslexiebehandelaar
  • Orthopedagoog
  • Leerlingonderzoeker
Zoetermeer

Gerelateerde diensten

Remedial Teaching

Het oA Leerhuis is een praktijk voor remedial teaching die extra ondersteuning biedt aan leerlingen…

Lees meer

Offerte aanvragen