Breng het onderwijs aan jonge kinderen in groep 1,2 (en 3) naar een hoger niveau met Kleuterklasse! 

Kleuterklasse leert je kijken door de ogen van de kleuter

‘Juf, ik snap nu hoe het zit. Ik heb melktanden en alle grote mensen hebben koffietanden’ (uitspraak kleuter 5 jaar)

Bovenstaand een voorbeeld hoe een kleuter de wereld om zich heen ontdekt en hier zelf verklaringen voor bedenkt. Het onderwijs aan het jonge kind is een vak apart. Het vraagt specifieke kennis van de leraar omtrent spelontwikkeling en spelbegeleiding, kennis over ontwikkelingslijnen en specifieke interactievaardigheden. Bovendien is het organiseren van een rijke, uitdagende speelleeromgeving een voorwaarde voor jonge kinderen om tot leren te komen, want ondanks alle veranderingen is de manier waarop jonge kinderen zich ontwikkelen en leren niet veranderd: spel en spelen is en blijft belangrijk.

Maak daarom kennis met onze vernieuwde training:

Kleuterklasse – dé training voor onderbouwleerkrachten 

Deze complete training is bedoeld voor leraren werkzaam bij de kleuters/onderbouw in het primair onderwijs die meer kennis willen hebben omtrent het onderwijs aan jonge kinderen zodat ze hun visie, inhoud, ontwikkeling en uitvoering van het onderwijsaanbod aan jonge kinderen beter kunnen vormgeven. 

'Word groots in onderwijs aan de kleinsten' 

De training bevat 7 inhoudelijke modules waarin de belangrijkste kennis omtrent het jonge kind op het gebied van een rijke speelleeromgeving, spel en spelbegeleiding, taal, rekenen, motorische ontwikkeling, creativiteit en beeldende vorming aan bod komt. Deze kennis is gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen met een grote praktische toepasbaarheid in de klas.

Om focus en eigenaarschap aan te brengen wordt met de deelnemer en directeur voorafgaand aan de training een veranderopdracht bepaald. De veranderopdracht omvat een vraag die vanuit de eigen school centraal staat. Voorbeelden van veranderopdrachten kunnen zijn: hoe kunnen we verbinding maken tussen de kleuters en groep 3? Werken we uniform en hoe kunnen we dit verbeteren? Wat is er nodig voor het verbeteren van de speelleeromgeving? 

Tevens worden deelnemers meegenomen in het opzetten van een lerend netwerk binnen hun team. Dit draagt bij aan de kennis- en vaardighedenoverdracht binnen het team. Op deze manier blijft de inhoud van de training niet beperkt tot de eigen groep, maar wordt de kennis op schoolniveau getrokken.

Indien wenselijk kan er een klassenbezoek en persoonlijke coaching worden toegevoegd aan het traject om de training nog beter op maat te laten aansluiten.

Meerwaarde training Kleuterklasse

  • Gericht op creëren van een krachtige visie op het onderwijs aan het jonge kind
  • Inhoudelijke modules met een theoretische onderbouwing
  • Een grote praktische toepasbaarheid
  • Creëren van een kritische sparringpartner voor de directeur in het meedenken over visie, inhoud en ontwikkeling en uitvoering van het onderwijsaanbod aan het jonge kind
  • Veranderopdracht welke focus geeft aan de training en directe opbrengst geeft voor school
  • Opzetten van het lerend netwerk draagt bij aan de kennis- en vaardighedenoverdracht binnen het team en zorgt voor borging van de kennis.

Kosten en locatie

De kosten van de totale training bedraagt €2.050 per deelnemer. Wanneer wordt gekozen voor de optie klassenbezoeken en persoonlijke coaching bedraagt de training €2.700 per deelnemer.

De training wordt incompany aangeboden, bijvoorbeeld voor een groep leraren 1,2 (en 3) binnen een bestuur. Ben je als individu enthousiast geworden bel dan gerust om eventuele mogelijkheden te bespreken. Neem voor meer informatie contact op met één van de contactpersonen.

Delen

De training wordt in company gegeven. De prijs per deelnemer is:

Prijs:
€ 2050,-
Img 9961 Carola Straathof
Carola Straathof-Oosterveer
  • Onderwijsadviseur
Hoofddorp

Offerte aanvragen