De prijs per deelnemer is:

Prijs:
€ 175,-

Primair Onderwijs | Voorschool

Bewegen is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor het leren lezen, rekenen en spellen!

Training ‘Reflexen: de opmaat voor leren’

We weten allemaal dat bewegen heel erg goed voor ons is. Maar eigenlijk zouden we moeten zeggen dat bewegen essentieel voor ons is, zeker ook als het gaat om de hersenontwikkeling; hersenen kunnen zich niet ontwikkelen zonder veel bewegen!

Tegelijkertijd weten we dat kinderen, maar ook volwassenen, te weinig bewegen en ook niet altijd de juiste bewegingen maken. En dat dit weer gevolgen kan hebben voor het leren lezen, rekenen en spellen is vaak onbekend. Er loopt een groep kinderen rond die bijvoorbeeld dyslectisch genoemd worden, terwijl de eigenlijke reden van het moeite hebben met lezen gezocht moet worden in het feit dat er nog reflexen actief zijn. Dit vindt zijn oorsprong op neurologisch gebied en dus in de hersenontwikkeling.

Hoe werken reflexen?

In de basis zorgen diverse reflexen ervoor dat je gaat bewegen en dat begint al in de baarmoeder. Primaire, rechtings- en evenwichtsreflexen zorgen ervoor dat je uiteindelijk rechtop kunt lopen. Maar als deze reflexen op de één of andere manier actief blijven kunnen het erg grote stoorzenders zijn bij het leren lezen, rekenen, schrijven en spellen.

Training over de invloed van reflexen op het leren

Maar hoe verloopt dan die ontwikkeling van de reflexen? En wat kunnen de gevolgen dan zijn als reflexen actief blijven op het gebied van het leren en de sociaal emotionele ontwikkeling? Hoe kunnen we het ontdekken en wat kunnen we eraan doen?
Wil je hierop antwoord? Neem deel aan de training!

Voor wie?

De training is bedoeld voor leraren (groepen 1-4) en pedagogisch medewerkers. 

Locatie en data

De training vindt plaats op onze locatie in Zoetermeer op:
Donderdag 15 oktober 2020 en donderdag 5 november 2020 van 16.00 – 18.00 uur.

We zijn het er allemaal over eens dat bewegen heel erg belangrijk is, maar eigenlijk moeten we zeggen dat bewegen een absolute voorwaarde is om je überhaupt te kunnen ontwikkelen en te kunnen leren. Bewegen is de basis voor de hersenontwikkeling: geen beweging, dan ook geen hersenontwikkeling! In de basis zorgen diverse reflexen ervoor dat je gaat bewegen en dat begint al in de baarmoeder. Primaire, rechtings- en evenwichtsreflexen zorgen ervoor dat je uiteindelijk rechtop kunt lopen. Maar als deze reflexen op de één of andere manier actief blijven kunnen het erg grote stoorzenders zijn bij het leren lezen, rekenen, schrijven en spellen.

Inge van Brugge kan in een basisbijeenkomst of webinar verduidelijking geven hoe dit proces in de hersen verloopt en welk effect actieve reflexen kunnen hebben op de ontwikkeling van kinderen en volwassen. Heb je interesse dan kun je met haar contact opnemen (i.vanbrugge@onderwijsadvies.nl)

Agenda

Start Eind Locatie
donderdag 15 oktober 2020 16:00 donderdag 15 oktober 2020 18:00 Inschrijven

Delen

De prijs per deelnemer is:

Prijs:
€ 175,-

Aankomende opleidingen

24
sep

Webinar Acadin daagt kinderen uit! Lees meer

Leraren , Intern begeleiders
7
okt

Acadin congres 7 oktober Lees meer

Leraren , Intern begeleiders , (Bovenschoolse) directeuren Domstad
7
okt

Taakspel voor kleuters Lees meer

Intern begeleiders , Leraren groep 1/2/3 Hoofddorp
7
okt

Webinar Acadin daagt kinderen uit! Lees meer

Leraren , Intern begeleiders
Inge Van Brugge Kruis Gouda
Inge van Brugge
  • Onderwijsadviseur
Zoetermeer