De opleiding wordt gepland bij voldoende belangstelling en kan ook incompany gegeven worden

Prijs:
€ 1250,-

Training

Intern begeleiders

Primair Onderwijs

Word je bewust en krijg inzicht in de verander (en) de rol van de interne begeleider anno nu. Realiseer jouw doelen door optimaal gebruik te maken van eigen alternatieven en talenten!

Persoonlijk leiderschap van de interne begeleider

Intern begeleiders krijgen steeds meer vragen en taken richting een middenmanagementfunctie, doordat zij bijvoorbeeld nu deel uitmaken van een MT binnen de school. Dit beïnvloedt de manier waarop je met je verantwoordelijkheden omgaat en vraagt zicht op wat jouw rol als intern begeleider precies inhoudt.

Welke competenties vraagt deze rol? Hoe communiceer je? Welke eigenschappen/competenties bezit je en hoe kun je die effectief inzetten? Wat drijft je in je werk? Al deze vragen helpen je om meer inzicht te krijgen in hoe je jouw rol als IB-er ziet. In deze training gaan we in op de  competenties van de intern begeleider en de vijf fasen van interne begeleiding (Luc Greven).  

Wat wil je Behouden, Ontwikkelen en Loslaten?

Het vertrekpunt voor het kijken naar en werken aan jouw persoonlijk leiderschap is het individuele profiel dat wordt verkregen door het invullen van de Management Drives vragenlijst. Je krijgt vóór de eerste bijeenkomst een uitnodiging om een ​​(digitale) vragenlijst in te vullen en tijdens de eerste bijeenkomst krijg je de uitkomst hiervan, samen met het Management Drives profielboek waar heel veel informatie nog in terug te lezen valt. 

Krijg inzicht in de verander (en) de rol van de interne begeleider

  1. Je wordt je bewust van en krijgt inzicht in de verander(en)de rol van de intern begeleider anno nu. Je bent in staat om jouw doelen te realiseren door optimaal gebruik te maken van zelfinzicht en je talenten. Je weet wat je drijft in je werk, waar je moeite mee hebt, waar je energie van krijgt en waarvan juist niet en weet wat er gebeurt met je drijfveren en gedrag als je onder druk staat. 
  2. Je geeft sturing aan een verandering binnen je eigen school, in nauw overleg met je directeur.

Globale opzet en inhoud van de bijeenkomsten: zie flyer (pdf)

De data zijn: 

  • 7 april 2022 van 9.30 tot 13.30 uur met lunch            
  • 10 mei 2022 van 9.30 tot 11.30 uur
  • 2 juni 2022 van 9.30 tot 11.30 uur          
  • 28 juni 2022 van 9.30 tot 11.30 uur 
  • 1 sept 2022 van 9.30 tot 11.30 uur
  • 27 sept van 9.30 – 13.30 uur met lunch

De training vindt plaats op onze locatie in Zoetermeer of kan incompany gegeven worden. Voor de start van de training wordt de Management Drives vragenlijst ingevuld. 

Agenda

Delen

De opleiding wordt gepland bij voldoende belangstelling en kan ook incompany gegeven worden

Prijs:
€ 1250,-

Persoonlijk leiderschap

Wil jij ook meer regie en grip op je werk, op jouw ontwikkeling en op je eigen loopbaan? Bekijk onze trainingen Persoonlijk Leiderschap voor leraren, IB-ers en bouwcoördinatoren of maak een afspraak met een van onze coaches en/of adviseurs.

Persoonlijk leiderschap

Aankomende opleidingen

1
nov

Opleiding Specialist Taal/Lezen Lees meer

Leraren , Intern begeleiders , Taalcoördinatoren Zoetermeer
16
feb

Kanjertraining A Lees meer

Leraren , Intern begeleiders Zoetermeer
Img 9860 Annemarie De Graaaf Haalboom Gouda
Annemarie de Graaf
  • Onderwijsadviseur
Hoofddorp