Naast deze fysieke training, is het ook mogelijk dat de training online wordt gegeven of geheel op maat voor jouw team op locatie.

Prijs:
€ 275,- per deelnemer

Primair Onderwijs

Sterke rekenaars, kinderen met een rekentalent en (hoog)begaafde leerlingen uitdagen met een beredeneerd aanbod, hoe doe je dat?

Een beredeneerd aanbod voor (potentieel) sterke rekenaars

De prestaties op het gebied van rekenen en wiskunde zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Steeds minder leerlingen halen eind groep 8 niveau 1S en het aantal Nederlandse leerlingen die excellent presteren neemt af.
Uit onderzoek blijkt dat de (potentieel) hoogpresterende leerlingen onvoldoende worden uitgedaagd om tot een hoger niveau te komen!

Daag talentvolle rekenaars uit met een beredeneerd aanbod!

Tijdens de training besteden we aandacht aan het vormgeven van een beredeneerd aanbod voor leerlingen die goed presteren, maar ook voor leerlingen die nog niet goed presteren, maar wel talent hebben om goed te gaan presteren. Tot deze groep behoren sterke rekenaars, kinderen met een rekentalent en (hoog)begaafde leerlingen.

De training bestaat uit 3 bijeenkomsten:

 1. Onderwijsbehoeften van sterke en talentvolle rekenaars
  De onderwijsbehoeften van deze groep verschillen sterk. Het maakt bijvoorbeeld uit of een kind (nog) goed presteert en (nog) gemotiveerd is, of een kind moeite heeft met automatiseren en of een kind een creatieve denker is. Tijdens bijeenkomst 1 zoomen we in op het waarnemen en begrijpen van de onderwijsbehoeften.
 2. Een goede rekenles, ook voor sterke en talentvolle rekenaars
  In de praktijk doen deze rekenaars vaak mee aan een groot deel van de reguliere rekenlessen. We bespreken welke praktische aanpassingen mogelijk zijn waardoor deze leerlingen tijdens deze lessen voldoende leerervaringen opdoen.
  Er wordt vooral aandacht besteed aan het inzetten van formatieve technieken en het vergroten van eigenaarschap. Je leert op welke manier doelen en succescriteria kunnen worden ingezet zodat ze bijdragen aan het leren van sterke en talentvolle rekenaars. 
 3. Beredeneerd aanbod
  Op grond van de onderwijsbehoeften van leerlingen en de gestelde doelen kan een keuze worden gemaakt uit materialen en werkwijzen; het gaat om het opzetten van een structurele verrijkingslijn met voldoende tijd voor gerichte begeleiding. Tijdens de bijeenkomsten wordt daarom ingegaan op verschillende materialen en de manier waarop de inzet van deze materialen kan worden georganiseerd en begeleid.

Data en prijs 

De training vindt plaats op 5 oktober 2021, 26 oktober 2021 en 8 november van 15.30 – 17.30 uur in Zoetermeer.
De prijs van de training is € 275,- per persoon.


Training ook mogelijk online of op locatie voor het gehele team

Individueel inschrijven kan via onderstaand formulier.
Daarnaast is het mogelijk op jouw locatie een teamtraining te organiseren waarbij deze bijeenkomsten als basis dienen. In dat geval kan ook een bijeenkomst worden toegevoegd over jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong op het gebied van rekenen.  
De training kan ook online worden gegeven. Neem contact op met Greetje en vraag naar de mogelijkheden.

Agenda

Delen

Naast deze fysieke training, is het ook mogelijk dat de training online wordt gegeven of geheel op maat voor jouw team op locatie.

Prijs:
€ 275,- per deelnemer

Aankomende opleidingen

1
nov

Opleiding Specialist Taal/Lezen Lees meer

Leraren , Intern begeleiders , Taalcoördinatoren Zoetermeer
16
feb

Kanjertraining A Lees meer

Leraren , Intern begeleiders Zoetermeer
Greetje van Dijk
Greetje van Dijk
 • Onderwijsadviseur
Zoetermeer
IMG 0007 Conny Bodin Baarends Lisse
Conny Bodin
 • Onderwijsadviseur
 • Psycholoog NIP
Hoofddorp
IMG 9011 Jacqueline Fahrner Verbraeken Zoetermeer
Jacqueline Fahrner
 • GZ-psycholoog
 • Onderwijsadviseur
Zoetermeer