In de Week van het Verkeer, is er extra aandacht voor kinderen in het verkeer. OA geeft in die week allerlei verschillende gastlessen variërend van praktisch verkeerslessen op het schoolplein, tot verkeersbordenspeurtochten in de wijk en/of een verkeersquiz in de klas.

Week van het verkeer start bij de IJwegschool in Hoofddorp

Maandag 8 maart 2021 start ondanks de coronacrisis de ‘Week van het Verkeer’ bij basisschool de IJwegschool in Hoofddorp. Wethouder en bestuurder van de Vervoerregio, Marja Ruigrok opent de verkeersveiligheidsweek in een interactieve video voor alle basisschoolleerlingen. “Het is noodzakelijk dat wij kinderen, ouders en scholen ook tijdens de coronacrisis extra verkeersbewust maken. Ter voorbereiding voor na de coronacrisis en als het verkeer weer toeneemt. En natuurlijk coronaproof.” aldus de wethouder.

De interactieve video (beschikbaar op 8 maart) is het officiële startsein van de Week van het Verkeer en wordt vertoond op alle deelnemende scholen. In de video is te zien hoe leerlingen verkeersveiligheid gerelateerde quizvragen stellen en uitbeelden. Leerkrachten kunnen samen met hun klas deze quiz op het digibord doen. Zo kunnen alle leerlingen, coronaproof, alsnog klaargestoomd worden om zichzelf nu en in de toekomst veilig en zelfstandig in het verkeer te bewegen. Ook mogen op deze dag alle kinderen verkleed naar school komen. Bijvoorbeeld als politieagent, zebra, klaar-over, autocoureur pion of stoplicht. Als het maar met het verkeer te maken heeft.

Bekijk het Kick off filmpje IJwegschool

OA Verkeerleerkrachten en onderwijsadviseurs geven extra gastlessen

De Week van het Verkeer is een activiteitenweek waarin extra aandacht voor kinderen in het verkeer wordt gevraagd. Scholen ontvangen promopakketten en naast de activiteiten voor de leerlingen worden ouders en verkeersdeelnemers aangesproken in een campagne op hun voorbeeldgedrag en hun invloed op het gedrag van kinderen.

Vanuit OnderwijsAdvies zijn er deze week 13 verkeersleerkrachten en onderwijsadviseurs op 12 verschillende scholen in de Vervoerregio Amsterdam betrokken bij de Week van het Verkeer, ze geven dan allerlei verschillende gastlessen variërend van praktisch verkeerslessen op het schoolplein, tot verkeersbordenspeurtochten in de wijk en/of een verkeersquiz in de klas.