ONL heeft wederom een zeer hoge cliëntbeoordeling gekregen voor de behandeling van dyslexie.

Gemiddeld geven ouders een 8,3 voor de dyslexiezorg aan hun kind

Dit blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek dat in opdracht van EDventure door Parantion is uitgevoerd. Onderwijszorg Nederland (ONL), de coöperatie waarbij OnderwijsAdvies als dyslexiezorgaanbieder aangesloten is, heeft wederom een zeer hoge cliëntbeoordeling gekregen voor de behandeling van dyslexie.
ONL behandelt ieder jaar landelijk vele kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie waarbij ouders en scholen nauw betrokken zijn. Vanaf 2010 wordt de tevredenheid van de klanten van ONL gemonitord. In deze rapportage hebben we de resultaten van dit onderzoek over het jaar 2019 weergegeven.

OnderwijsAdvies is trots op het resultaat!

Het onderzoek is uitgevoerd onder 605 ouders van kinderen die gebruikmaken van bij ONL aangesloten dyslexiezorgverleners. 37% van de ouders heeft de vragenlijst geheel ingevuld. OnderwijsAdvies scoorde erg hoog in de resultaten, daar zijn wij bijzonder trots op! 

Over alle aspecten - zoals de bereikbaarheid, behandeling en resultaten - is een ruime meerderheid zeer tevreden!

Gemiddelde resultaten van de bij ONL aangesloten dienstverleners, waaronder OA:

  • Heel tevreden is men over de deskundigheid en het vertrouwen in de behandelaar; ruimt 80% vindt deze goed en zeer goed.
  • Maar liefst 98% van de klanten geeft aan ONL bij anderen aan te bevelen. (bij OnderwijsAdvies zelfs 100% van de klanten!)
  • 91% van de klanten geeft aan dat de bereikbaarheid per e-mail (zeer) goed is. Over de telefonische bereikbaarheid is 81% (zeer) tevreden.
  • Meer dan 84% vindt de informatievoorziening tijdens de behandeling goed tot zeer goed. 80% geeft aan de informatie over de ondersteuning van de behandeling thuis, goed tot zeer goed te vinden.
  • Uit het onderzoek blijkt dat bij meer dan 95% van de kinderen de behandeling het gewenste doel wordt bereikt. Het kind gaat nu beter met dyslexie om, leest of spelt beter.

Wil je meer weten over de resultaten van het onderzoek. Lees de gehele rapportage bij downloads.