Op dinsdag 18 mei presenteerden de deelnemers van de opleiding Specialist Taal hun taalbeleidsplan; een uniek plan om het taalonderwijs op hun eigen school stevig neer te zetten!

Deelnemers opleiding Specialist Taal presenteren taalbeleidsplan

De deelnemers hebben gedurende anderhalf jaar meerdere modules gehad om hun kennis van de verschillende taaldomeinen te verdiepen en te verbreden.
Aan de hand van de opgedane kennis hebben de deelnemers hun taalbeleidsplan gepresenteerd aan elkaar. Hierbij heeft een ieder een plan van aanpak geschreven, uniek voor zijn/haar basisschool waarbij het doel is het taalonderwijs op schoolniveau stevig neer te zetten.
Deze taalbeleidsplannen varieerden van:

  • focus op meertaligheid;
  • focus op woordenschat en technisch lezen en leesmotivatie;
  • focus op begrijpend lezen/close reading en;
  • focus op stellen en mondelinge communicatie.

   

Van Taalonderwijssoep tot tot het centreren van 'thuistalen' 

De presentaties varieerden van een prachtige kookworkshop waarbij de verschillende taaldomeinen als ingrediënten in de taalonderwijssoep gedaan werden, tot een plan waarbij alle thuistalen van de meertalige leerling centraal staan en elk kind zijn eigen taal mag benutten om de Nederlandse taal eigen te maken.

Wij feliciteren de deelnemers van de opleiding Specialist Taal en zijn trots dat zij de opleiding succesvol hebben afgerond!

Wil je ook de Opleiding Specialist Taal volgen? Op 14 september 2021 start een nieuwe cursus. Schrijf je direct in!

Naar Opleiding Specialist Taal

Reacties van deelnemers:

  • "Fijne sfeer, passie van docenten, meedenken van docenten over praktijkvragen."
  • "Individuele aandacht, je werd gehoord en geholpen in de te nemen stappen. Enthousiaste en betrokken cursusleiders, gerichte feedback."  (Annelies Kornet, taalspecialist en leraar/ basisschool De Krulder in Katwijk)
  • "Altijd ruimte voor eigen inbreng en vragen, ik ga jullie en de bijeenkomsten missen". (Mathilde Meijer leraar gr 1/ OBS de Viersprong in Leiden)
Mia Versteegen Hoofddorp
Mia Versteegen
  • Onderwijsadviseur
Hoofddorp