Een enthousiaste groep onderwijsassistenten heeft de opleiding 'training onderwijsassistenten groep 1,2' eind juni afgerond. En wat hebben ze veel geleerd! 

Onderwijsassistenten groep 1,2 opgeleid om te werken met jonge kinderen! 

Op veel basisscholen wordt er naast de leraar, gewerkt met onderwijsassistenten in de groepen 1-2 (3). Het is belangrijk dat de werkwijze van deze onderwijsassistenten aansluit bij de specifieke onderwijsbehoefte van kleuters. Basale kennis rondom de kleuterontwikkeling is daarbij belangrijk. 

Onderwijsassistenten groep 1,2 voelen zich na de training competent!

Tijdens de training Onderwijsassistenten groep 1,2 wordt expliciet ingezoomd op de specifieke belevingswereld van het jonge kind en spel(begeleiding). Denk hierbij aan kennis over spelontwikkeling, ontwikkelingslijnen en kennis over specifieke interactievaardigheden. Het organiseren van een rijke, uitdagende leeromgeving is een voorwaarde voor jonge kinderen om tot leren te komen. 
Na de opleiding voelen onderwijsassistenten zich competent om te werken met jonge kinderen in groep 1 en 2 van de basisschool.

OnderwijsassistentenJongeKind

Meer informatie

Heb je interesse om deze training te volgen? Lees meer over de opleiding bij downloads of neem contact op met Mia Versteegen of Carola Straathof.

Img 9961 Carola Oosterveer Hoofddorp
Carola Straathof-Oosterveer
  • Onderwijsadviseur
Hoofddorp
Mia Versteegen Hoofddorp
Mia Versteegen
  • Onderwijsadviseur
Hoofddorp