Op donderdag 3 februari vindt tussen 16.00 en 17.30 uur 'Onderwijs van Morgen Live' plaats. Een online event waarbij je gratis kunt deelnemen aan plenaire sessies en verschillende inspiratiesessies per onderwijstype. 

Inspirerende sprekers! 

Op donderdag 3 februari 2022 organiseert Malmberg tussen 16.00 en 17.30 uur een gratis online event voor onderwijsprofessionals: Onderwijs van Morgen Live! Tijdens dit event delen verschillende inspirerende sprekers hun laatste inzichten met je over de groei en ontwikkeling van leerlingen. Een uniek event voor leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo! 

Een kijkje in het brein en in de toekomst

Tijdens het plenaire deel gaat Malou Petter, bekend van het NOS Journaal, in gesprek met inspirerende sprekers. We duiken eerst gezamenlijk in het brein van kinderen en jongeren met hoogleraar neuropsychologie; Jelle Jolles. Hoe ontplooien, denken en leren zij? Jelle legt uit waarom gedrag dat we als lastig ervaren wel nut heeft en waarom het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn als we soms denken.

Aan het eind van de middag neemt Malou samen met Farid Tabarki een kijkje in de toekomst van het onderwijs. Ook komen er gedurende het programma verschillende collega-leerkrachten aan het woord!

Wat hebben begaafde kinderen nodig?

Een van de inspiratiesessies wordt gegeven door onze OA adviseur Greetje van Dijk. Zij vertelt hoe je hoogbegaafde kinderen kunt helpen door ze iets te bieden waar ze écht moeite voor moeten doen, hoe je ze uitdaagt om uit hun eigen 'leerkuil' te klimmen. Aan de hand van SOLO taxonomie geeft Greetje je tips om deze kinderen succeservaringen te bieden, waar ze hun hele leven plezier van hebben. 

Meer informatie

Naast deze sessie vinden ook sessies plaats over de kracht van rijke teksten, het belang van begrijpend lezen, de 14 leerstrategieën of lief zijn voor je eigen brein. Kijk voor meer informatie op de website van Malmberg