Gelijke Kansen voor elk kind een onhaalbare zaak? De makers van de tv serie Klassen denken van niet. En daarom gaan zij na de laatste uitzending van Klassen het land in om naar aanleiding van de serie met betrokkenen door te praten over oplossingen. 

In de strijd tegen kansenongelijkheid

Lukt het school om het verschil te maken in de strijd tegen kansenongelijkheid in het onderwijs? Dit is de
vraag die Sarah Sylbing en Ester Gould, makers van de bekroonde serie Schuldig, zich voor hun nieuwe documentaireserie Klassen stelden.

Een jaar lang daalden ze neer in de klaslokalen, huiskamers en straten van Amsterdam-Noord, waar
een strijd wordt geleverd om elk kind een kans te geven. Het resultaat is de zevendelige documentaireserie Klassen die eind 2020 is uitgezonden door omroep Human op maandagavonden op NPO1.

Samen in gesprek over kansenongelijkheid binnen uw regio

Om dit onderwerp in heel Nederland hoog op de agenda te houden, trekken Sarah en Ester de komende periode het land in om naar aanleiding van de serie met betrokkenen door te praten over oplossingen; mensen uit en om het onderwijs en beleidsmakers. Tijdens deze meet-ups wordt kennis uitgewisseld over: 'Wat doen we op dit moment om kansenongelijkheid te verminderen en welke vervolgstappen zijn er nu nodig?'

De belangrijkste voorwaarden worden verzameld die nodig zijn bij het creëren van gelijke kansen voor álle kinderen. Deze voorwaarden worden gebundeld in een grootse slotbijeenkomst in Den Haag, waar ze aangeboden worden aan landelijke beleidsmakers. Om zo tot concrete landelijke actie te komen.

Contact

OnderwijsAdvies denkt graag mee over oplossingen voor gelijke kansen in het onderwijs en neemt daarom deel aan de meet ups. 
Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van gelijke kansen? Neem contact op met Anneke Jehee of je accountmanager.