OnderwijsAdvies werkt sinds deze zomer met Letterlicht, een nieuw online behandelprogramma voor dyslexie.

Letterlicht nieuw oefenprogramma voor kinderen met dyslexie

Wat is Letterlicht?

Letterlicht is een online behandelprogramma dat kinderen op een leuke en verantwoorde wijze laat oefenen op taal- en spellingsgebieden die kinderen lastig vinden. Kinderen oefenen online op een laptop of tablet. Het programma is zodanig ontworpen dat kinderen blijvend uitgedaagd worden door leuke opdrachten en beloningen die het oefenplezier verhogen. 
Behandelplezier is enorm belangrijk en motiveert de leerlingen!

Band met ouders en school wordt versterkt

Ouders thuis kunnen makkelijk samen oefenen met hun kind en weten beter wat ze hun kind moeten vragen. De samenwerking met ouders en ook school wordt versterkt omdat je allemaal in één omgeving werkt. 

Lichtpunten Letterlicht

  • De oefeningen zijn visueel aantrekkelijk en uitnodigend.
  • De oefeningen zijn ondersteund met gesproken tekst, want éérst luisteren en dan schrijven is enorm belangrijk.
  • Het gebruik van symbolen, die de structuur van klanken en woorden vereenvoudigen, is en blijft ons uitgangspunt.
  • Het programma staat in directe verbinding met het digitaal logboek, zo wordt de behandeling steeds aangescherpt op basis van geboekte resultaten.
  • Het kind werkt samen met de behandelaar op een laptop (of op een tablet van de ouders).

Naast oefeningen op de tablet krijgen kinderen ook wekelijks een fysieke steunkaart die hun helpt bij het oefenen. Deze kunnen ze opbergen in een leuk mapje die de ouders bij ons, OnderwijsAdvies, kunnen bestellen.

Waar komt Letterlicht vandaan?

De naam Letterlicht doet denken aan een planeet in de ruimte. Kinderen werken 'in een ruimte' waarin ieder kind nog beter en leuker kan oefenen met lezen en spellen. Bovendien laat Letterlicht 'licht op de letters schijnen'. Kinderen hebben zelf mogen meedenken over de naam!

Meer informatie

De behandelsoftware Letterlicht is ontwikkeld door onze fusiepartner Marant en is evidence based, dat wil zeggen dat het ontwikkeld is op basis van wetenschappelijke inzichten.

Zowel kinderen, ouders als scholen zijn erg enthousiast over het programma! Nieuwsgierig hoe Letterlicht eruit ziet? Bekijk hier een kinderpagina.

Neem voor meer informatie contact met ons op.