LOF (LerarenOntwikkelFonds) is een podium van, voor en door leraren die het onderwijs van onderop willen vernieuwen. LOF biedt leraren uit het PO, VO en het mbo begeleiding en bijeenkomsten om een onderwijsinnovatie te realiseren.

Werken aan eigen onderwijsontwikkeling met het LOF

Heb jij een idee voor een innovatie om het onderwijs te verbeteren? Wil jij werken aan je eigen ontwikkeling en krachtig leraarschap? 

Leraren worden door LOF in staat gesteld om zelf aan onderwijsontwikkeling te werken en elkaar door netwerkvorming te versterken. Het LOF ondersteunt leraren bij het uitwerken van hun initiatief en zorgt dat de deelnemers van en met elkaar kunnen leren. 

Hoe werkt LOF?

Nadat je aanvraag door een jury (bestaande uit leraren) is beoordeeld en goedgekeurd en DUS-I budget toewijst krijg je als deelnemer een jaar lang ondersteuning in de vorm van:

  • Een financiële bijdrage van minimaal € 4000, – en maximaal € 30.000, – zodat jij bijvoorbeeld vervanging kunt regelen om onder schooltijd aan je initiatief te werken.
  • Drie verplichte LOF-labs: bijeenkomsten waar alle LOF-deelnemers samenkomen om van elkaar te leren.
  • Coaching in kleine groepjes door een ervaren coach.
  • Een podium om jouw initiatief met een groter publiek te delen.
  • Een netwerk van gelijkgestemde collega’s.

Meer informatie?

OnderwijsAdvies heeft ervaring bij het aanvragen van een LOF- en andere subsidies. Wil je meer weten of hulp bij een aanvraag, neem dan contact op met je accountmanager. Kijk voor meer informatie over LOF en initiatieven op de site van het lerarenontwikkelfonds.