Edutheek is de uitleenservice van 1801 waar thematische materialen, leskisten, nieuwe methoden, spel- en ontwikkelingsmaterialen te leen zijn. Edutheek brengt de educatieve materialen bij jou op school en haalt ze ook weer op, hoe gemakkelijk is dat!

Edutheek in Elst maakt het leren leuker én makkelijker

Als de school de materialen bij Edutheek leent hoeven deze niet te worden aangeschaft, dit scheelt geld, tijd én zorgen. Methoden en materialen veranderen namelijk snel; het kan lastig zijn om constant van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Wij nemen deze zorg graag uit handen. Wij volgen lokale, regionale en landelijke trends op de voet, zodat scholen altijd werken met de meest geactualiseerde materialen.
Daarbij adviseren wij graag over welke materialen passend zijn bij een specifiek thema of vakgebied. Hierdoor wordt het leren nóg leuker! 

Heb je de nieuwe bus al gezien?

Een nieuwe naam, daar hoort een nieuwe bus bij. Vanaf nu kun je onze 1801 Edutheek bus zien rondrijden in de omgeving van Elst.

Nieuwe remediërende en ondersteunende materialen

Bij veel scholen ligt de focus op dit moment, heel begrijpelijk, op de basis. Vaak helpt een andere manier van instructie of inoefenen. Concrete materialen versterken het leerproces en de motivatie. Onze collectie is weer flink uitgebreid met passende en actuele materialen.

Plusmaterialen en executieve functies

Ook hebben we een ruim aanbod aan uitdagende materialen voor leerlingen die meer aankunnen. Niet alleen schriftelijke materialen, passend bij alle vakgebieden, maar vooral ook concrete materialen zoals strategische en coöperatieve spellen en constructiematerialen. Met specifieke labels hebben we in beeld gebracht met welke materialen je leerlingen kunt laten werken aan hun executieve functies.
Bovendien hebben we standaardkisten ontwikkeld met een gevarieerde inhoud, zodat je met leerlingen kunt werken aan talentontwikkeling.

Welke scholen kunnen gebruikmaken van de Edutheek?

Edutheek is van oudsher gevestigd op onze locatie in Elst en levert materialen in de omgeving van Oost-Nederland (Arnhem-Nijmegen). In de nabije toekomst wordt het leveringsgebied uitgebreid. Op onze nieuwe website 1801.nl die dit voorjaar wordt opgeleverd vind je straks alle informatie over Edutheek, wie er gebruik van kunnen en hoe het in zijn werk gaat.

Bevind jouw school zich in de regio van oud Marant? Dan kun je direct gebruikmaken van het aanbod. Kijk voor meer informatie op Hoe werkt het? - 1801 EDUtheek