Wil je je leerlingen meer verantwoordelijkheid geven over hun eigen leren? Je teamleden efficiënter inzetten en laten samenwerken? Er kunnen diverse redenen zijn om het onderwijs 'anders te organiseren'. Vraag de handige tool aan!

Eigentijds onderwijs, andere vormen van lesgeven, roosters en ruimtes 

Blended leren, talenten ontdekken en benutten, efficiënt omgaan met de inzetbaarheid van teamleden, eigenaarschap, kwaliteit en gepersonaliseerd leren. Daar hebben we het over!
Het meeste heb je in huis, maar door het anders te organiseren, op een andere manier vast te houden en ernaar te kijken, zie je nieuwe dingen. Kanten van jezelf, de leerlingen en het team die volop kansen bieden. Die kansen laat je toch niet liggen?

Weet jij hoe de toekomst eruit ziet?

Leerlingen worden op school voorbereid op een toekomst waarvan we niet weten hoe die eruit zal zien. Wel kunnen wij ze helpen hun eigen toekomst zo goed mogelijk vorm te geven. Door onderwijs dat bij ze past, ruimtes (al dan niet online) in te richten die uitnodigen om te leren en door te functioneren als impactvolle begeleider van hun leren. Uiteindelijk zijn het de leerlingen die verantwoordelijk zijn voor hun eigen leren, maar hebben ze ons onderweg nodig om tot dit inzicht te komen.

We helpen je graag bij het anders organiseren van je onderwijs, zodat je meer handen in de klas hebt, de kwaliteiten van je team beter tot hun recht komen of je leerlingen meer regie over hun eigen leren krijgen en nemen. Ga het gesprek met ons aan en kijk welke stappen jij kunt zetten op weg naar het anders organiseren van je onderwijs. 

Tien redenen om je onderwijs anders te organiseren   

  1. Je wil meer impact op de leerlingen en hen verantwoordelijkheid geven over hun eigen leren
  2. Je wil een doorlopende leerlijn met de voorschool en/of het vervolgonderwijs van je leerlingen creëren
  3. Je wil je teamleden efficiënter inzetten en meer samen laten werken
  4. Het huidige schoolconcept sluit niet goed meer aan bij de school die jullie zouden willen zijn
  5. Je wil de kwaliteiten van je team beter tot uiting laten komen
  6. Het nieuwe curriculum vraagt om een geïntegreerde onderwijsaanpak waarin eigenaarschap en gepersonaliseerd leren een grote rol spelen
  7. Het onderwijs (resultaten) vraagt om een kwaliteitsverbetering
  8. De adviseurs van OnderwijsAdvies hebben brede expertise op het gebied van verschillende organisatievormen
  9. OnderwijsAdvies heeft specialisten die je kunnen begeleiden in alle stappen van de transitie van je onderwijs. Denk daarbij aan: verandermanagement, impact op leren, het jonge kind, passend onderwijs en meer 
  10. OnderwijsAdvies begeleidde al veel scholen succesvol in hun traject naar een andere manier van organiseren (referenties zijn opvraagbaar)

Vraag de gratis tool aan!

Het draaischijfje is een handige tool om niets te vergeten als je aan de slag gaat met het anders organiseren van je onderwijs. Deze kun je gratis aanvragen via het aanvraagformulier of vraag je accountmanager ernaar.