1801 EDUtheek ontzorgt vele instellingen; juist ook in de laatste maanden van het schooljaar.

EDUtheek ontzorgt

1801 EDUtheek ontzorgt vele instellingen, juist ook in de laatste maanden van het schooljaar. We bezorgen de meest uiteenlopende uitdagende educatieve materialen op je locatie met onze eigen bus. Denk aan gezelschapsspellen, uitdagende coöperatieve spellen, buitenspelmaterialen, maar natuurlijk ook remediërende materialen.

Materialen voor het jonge kind

De vraag naar materialen voor het jonge kind is sterk toegenomen. We leveren steeds meer materialen aan kinderdagverblijven, peutergroepen en de onderbouw van het basisonderwijs. Via het ontstaan van IKC’s en de organisatie van VVE-programma’s wordt het aanbod ook steeds meer in een doorlopende leerlijn aangeboden. Daarom hebben we nieuwe diverse standaardkisten ontwikkeld op het gebied van:

  • Thema’s zoals: eten-drinken, seizoenen, zintuigen,……
  • Taal: woordenschatleskisten op thema, vertelkoffers interactief voorlezen
  • Rekenen, leskisten op ontwikkelingsleerlijn: getalbegrip, meten en meetkunde. Vertelkoffers getalbegrip, meten meetkunde
  • Motoriek: thematische leskisten fijne motoriek, oogst herfst, winter & kleding, lente & zomer
  • Executieve functies: spelmateriaal per executieve functie.
  • Peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong: thema’s: ruimte, lichaam, weer

Daarbij zorgen we voor een relatie met bekende methodieken zoals: Schatkist, Kleuterplein, Rekenplein, Pienter en Kleuteruniversiteit. Onze vertelkoffers stellen steeds een vak- of ontwikkelgebied centraal aan de hand van een tijdloos Prentenboek. Onlangs hebben we, samen met Natuurcentrum Arnhem, de zogenaamde ‘Peuteren in het groen’ kisten ontwikkeld bij bekende thema’s. Zo stimuleren we dat peuters meer buiten aan de slag gaan.
Neem een kijkje op Aanbod 1801 EDUtheek voor jonge kind.

Materialen voor nieuwkomers en vluchtelingen

De vraag naar NT2 programma’s, handelende, zelfstandige en breed inzetbare materialen om te ondersteunen bij nieuwkomers en vluchtelingen is enorm toegenomen. Naast taal hebben de leskisten ook materialen op gebied van welbevinden.

De EDUtheek is en samenwerking aangegaan met de Euregio om (getraumatiseerde) vluchtelingen zo goed mogelijk te ondersteunen in Nederland en Duitsland. Deze Euregiokisten bestaan uit materialen voor welbevinden, woordenschat, constructiematerialen, rekenspellen en buitenspelmaterialen. Daarnaast onderhouden we nauwe contacten met de opvanglocaties en blijven onze collectie aanvullen op basis van de actuele wensen. Voor advies of een praktische vraag kun je contact met ons opnemen.

Meer informatie

Meer informatie over onze werkwijze, abonnementsvormen en service? Check onze webpagina. Onze nieuwe website gaat binnenkort online. Dus tot dan nog even gebruik maken van Hoe werkt het? - 1801 EDUtheek