Hoe bereik je een goede leesvaardigheid? Welke rol speelt leesmotivatie hierbij?

Kan leesmotivatie een antwoord zijn op de teruglopende leesvaardigheid?

Voor een leven lang leren is goede leesvaardigheid onmisbaar. Toch kampt Nederland met een teruglopende leesvaardigheid onder de Nederlandse tieners, waarbij het fundament voor de technische leesvaardigheid al wordt gelegd in het basisonderwijs. Tevens is het leesplezier van de Nederlandse leerlingen het laagst ter wereld. Hier moet iets aan veranderen vinden wij!

Nieuwe cursus leesmotivatie in het basisonderwijs

OnderwijsAdvies heeft een nieuwe cursus ontwikkeld: Leesmotivatie in het basisonderwijs. De cursus geeft antwoord op de vraag: ‘Wat is leesmotivatie?’ en ‘Hoe stimuleer ik leesmotivatie bij leerlingen in het basisonderwijs?’. Zowel op micro- en mesoniveau biedt de cursus handvatten om leesmotivatie te stimuleren. Van groep 1 tot en met groep 8 nemen wij jou mee hoe leesmotivatie een plek kan krijgen in jouw curriculum.

Start cursus na de zomer

De cursus bestaat uit 4 sessies van 2,5 uur en kan worden gegeven na de zomervakantie.
Ben je ook nieuwsgierig hoe leesmotivatie kan leiden naar leerlingen met meer leesplezier, hogere woordenschat, betere technische leesvaardigheid en nóg meer leesplezier? Stuur een mail naar Mia Versteegen via m.versteegen@onderwijsadvies.nl als je vragen of belangstelling hebt!