Op zondag 6 maart is het de Europese dag van de logopedie. Dit jaar is het thema ‘Een leven lang logopedie’.

Een leven lang logopedie

Een logopedist signaleert, adviseert en begeleidt mensen in iedere levensfase. Baby’s die niet goed kunnen drinken uit de borst of de fles. Kinderen die niet vanzelf leren praten door een probleem in de taalontwikkeling. Of kinderen die stotteren of een klank niet kunnen uitspreken. Volwassen met heesheid, of ouderen die niet kunnen praten of slikken door een ziekte. En logopedie draagt bij aan het herstel van long covid patiënten. Logopedie helpt!

Preventieve logopedie voor kinderen van 0 -12 jaar

De preventief werkende logopedisten van 1801 jeugd & onderwijsadvies richten zich vooral op de eerste levensfasen: kinderen van 0-12 jaar. Zij werken voor Centra voor Jeugd en Gezin, in de kinderopvang, op basisscholen en internationale klassen. Ouders en professionals kunnen bij hen, op een laagdrempelige wijze, terecht voor alle vragen op het gebied van de spraak- en taalontwikkeling. Lees meer over ons aanbod preventieve logopedie op de website.

Ook zijn de logopedisten gespecialiseerd in meertaligheid. Sinds kort hebben zij een nieuw aanbod in verschillende gemeenten: een meertaligheidsspreekuur waar meertalige ouders met hele jonge kinderen terecht kunnen voor preventief advies over meertalig opvoeden. Want opgroeien in een omgeving met twee, drie of vier talen roept doorgaans vaak vragen op.

Meer weten over meertalig opvoeden?

Trainingen meertaligheid in de groep

Ben je als professional werkzaam op scholen of in de kinderopvang? Dan kun je bij de logopedisten van 1801 ook terecht voor workshops en trainingen over meertaligheid in de groep.

Meer weten?

Neem contact op met één van de teamleiders logopedie:

Regio Leiden: Marga van Mil of  071 516 4709
Regio Hoofddorp: Karin Adema of 023 56 79 850