1801 is ontstaan vanuit een fusie tussen OnderwijsAdvies en Marant vanuit de gedachte om samen nog meer te kunnen betekenen voor het onderwijs in Nederland. Wie zijn die mensen die bij 1801 werken? We stellen er twee aan je voor, Eline en Conny!

Wie is 1801?

Bij 1801 werken 300 enthousiaste mensen. Van receptionist tot onderwijsadviseur, van logopedist tot ict’ers: samen werken we dagelijks aan het beste onderwijs voor ieder kind en iedere jongere. Maar wie zijn die 300 mensen en wat doen ze zoal? 

Vandaag stellen we er twee aan je voor: onderwijsadviseur Eline Henckens en onderwijsadviseur/rekenspecialist Conny Bodin. Zij werkten samen met een school in Arnhem aan het verbeteren van hun rekenonderwijs.

Eline links) werkt op locatie Elst 
en Conny (rechts) werkt op locatie Hoofddorp

 

 


Eline: “De opdracht kwam binnen via onze Edutheek; dé plek waar scholen leer- en lesmaterialen kunnen lenen. Zij waren benaderd door een school in Arnhem die aan de slag wilde met hun rekenonderwijs. De school bleek ook op het niveau van klassenmanagement en organisatie met vragen te zitten. Ik heb vervolgens Conny, die heel veel van rekenonderwijs weet, benaderd en gevraagd of ze deze opdracht met mij op wilde pakken.”

Conny: “We hebben gekeken wat we voor deze school konden betekenen. Niet alleen qua inhoud, maar ook qua vorm: Arnhem is voor mij niet naast de deur. Ik keek mee naar het plan van aanpak dat Eline had geschreven, en Eline ging vervolgens fysiek naar de school toe voor een bijeenkomst. Ik was daar online bij aanwezig via Teams. Specifieke methodevragen konden daardoor direct aan mij worden gesteld. Daarnaast hebben we ook samengewerkt met collega Bea Keeler van de Edutheek zodat de link tussen de methode en aanvullende materialen bij de kleuters geborgd zou worden.”

Eline: “Dat werkte eigenlijk heel goed. Iedereen is nu toch wat meer gewend aan hybride werkvormen. Naast de bijeenkomsten doe ik ook groepsbezoeken en een fysieke afrondende bijeenkomst met het hele team van de school. Vragen die ik niet kan beantwoorden omdat ze bijvoorbeeld te specifiek over rekenmethodes gaan, speel ik door naar Conny, die ze per mail snel beantwoordt.”

Conny: “Er zit heel veel kennis binnen 1801, en dat is nu laagdrempelig te verbinden. Alleen maar fijn, zowel voor ons als voor de scholen waar we komen!”

Meer weten over 1801? 

Binnenkort komt de nieuwe website live. Een tipje van de sluier kun je alvast bekijken op www.1801.nl