Wil jij een schoolleider 3.0 worden? Lees meer over de opleiding voor schoolleiders die van start gaat in september en januari.

15 nieuwe Schoolleiders van Betekenis

Vrijdag 22 april
Het is 14.55 uur en er heerst nog rust in het prachtige kasteel Spelderholt, inmiddels een vertrouwde basis voor startende en vertrekkende studenten van de Opleiding Schoolleiders van Betekenis.. 
Vijf minuten later breekt het geweld los. De diploma-uitreiking is een feit. En dat voor het eerst onder de noemer van 1801.
Maar liefst 15 studenten hebben de opleiding Schoolleiders van Betekenis in de afgelopen drie maanden met succes afgerond. Wat een feest! 

Het gaat om de volgende kanjers: Annemarie Balster, Blanche Teuwen, Dirk Gerrits, Ellen Rensen, Han Janssen, Jefta Alberts, Marieke van de Vlag, Marja Rijnbeek, Monique Jansen, Matty Beckers, Mirjam de Wit, Monique de Groot, Saskia Ludwig, Silke Tuininga, Toy Hertogh, Wout Pentinga.

Op de foto: Marieke van de Vlag (rechts) met haar portfoliodocent Siegried Weevers (links)

Met het schoolleidersnetwerk werken aan professionalisering

Na het behalen van je diploma blijf je graag in verbinding en is er het Schoolleidersnetwerk 3.0. Voor schoolleiders die in verbinding met hun collega’s willen werken aan hun eigen professionalisering. In het Schoolleidersnetwerk 3.0 doe je inspiratie op, deel je kennis, spar je met anderen, maak je persoonlijke groei door en werk je aan je talenten.

Word jij ook Schoolleider van Betekenis? Start in november in Hoofddorp

Omdat het onderwijs gebaat is bij duidelijke richting zijn meer schoolleiders van betekenis nodig. In een tijd dat het onderwijs onder druk staat, is een vaste koers voor de school een uitkomst.
Een heldere en inspirerende richting, gecombineerd met ruimte en een appèl op vakmanschap.
Volgens Paul Verhaeghe, in zijn boek Identiteit, zijn dit de drie voorwaarden om een professionele identiteit te ontwikkelen. Een schoolleider is cruciaal in het creëren van deze drie basisvoorwaarden!

Informatiebijeenkomsten in Apeldoorn en Hoofddorp
Wil jij zo'n schoolleider worden? Dit jaar starten we nog in november in Hoofddorp. Daarna weer in januari. Wil je vooraf meer informatie ontvangen? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst  in Hoofddorp op 4 juli van 15.30 tot 17.00 uur.

Of mail direct naar Jan Klein, via j.klein@marant.nl of kijk op Schoolleider van Betekenis