OnderwijsAdvies > ... > Voorschool (PSZ/ KDV) > JONGleren in het verkeer
JONGleren in het verkeer

Voor wie

Voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en ouders in de regio Holland Rijnland, Midden-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Vervoerregio Amsterdam (in Vervoerregio Amsterdam ook voor groep 1/2!)

Inhoud

Verkeersopvoeding begint al in de buggy en op het fietszitje. Ongemerkt nemen jonge kinderen al veel in zich op over hoe het er in het verkeer aan toe gaat en hoe je op straat gedraagt. Jong beginnen met verkeersopvoeding, dat is de centrale boodschap van JONGleren in het verkeer. Het programma JONGleren bevat een uitleenkist met praktisch materiaal waarmee gedurende drie weken in de groep gewerkt kan worden met het thema verkeer. Als afsluiting van de themaweken wordt een ouderbijeenkomst georganiseerd en geleid door een onderwijsadviseur. In deze bijeenkomst staat het veilig vervoer van kinderen, de ontwikkeling van kinderen in het verkeer en de rol van ouders als verkeersopvoeder centraal.

Dit project wordt volledig gefinancierd door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Holland Rijnland, Midden-Holland en Vervoerregio Amsterdam. Er zijn voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven uit deze regio’s dus geen kosten aan verbonden. In de Vervoerregio Amsterdam kunnen ook de groepen 1 en 2 kosteloos deelnemen aan het project JONGleren in het verkeer. 

Inschrijven?
Download hieronder een van inschrijfformulieren en mail het naar e-mailadres onderaan het formulier.

Samenwerking met het Verkeerseducatiepunt
Logo VerkeerseducatiepuntOnderwijsAdvies werkt samen met de Vervoerregio Amsterdam en het Verkeerseducatiepunt. Klik op de link voor meer informatie over projecten en producten voor alle leeftijdsgroepen.

 

Contact

Wilt u meer informatie? Neem contact op met uw accountmanager of mail ons via het contactformulier.