OnderwijsAdvies > ... > Trainingen en opleidingen > Webinar 'gepersonaliseerd leren'
Webinar 'gepersonaliseerd leren'

Voor wie

Leraren, intern begeleiders en directies PO

Inhoud

Wat is gepersonaliseerd leren of eigenaarschap?

Iedereen heeft het erover, maar wat is het nu precies? Wij zien gepersonaliseerd leren als een middel om tot meer eigenaarschap bij de leerling te komen. Het gaat erom dat leerlingen zelf de regie nemen over hun leren, hun doelen stellen, weten wanneer ze aan het leren zijn en wat ze aan het leren zijn.

Gepersonaliseerd leren is in onze visie heel duidelijk niet individualistisch leren, want leerlingen leren juist ook door samen te werken in groepjes of tweetallen. Gepersonaliseerd leren betekent wel het loslaten van de jaarlaag en leerlingen laten werken op het niveau dat ze aankunnen of denken aan te kunnen.

Een leraar krijgt meer de rol van regisseur die helpt bij het maken van de juiste keuzes en ondersteunt het leerproces.

Model Gpl

Waar te beginnen met gepersonaliseerd leren?

Er is geen vaste route om te starten met gepersonaliseerd leren. In ons model (foto hierboven) voor gepersonaliseerd leren staan de onderwerpen die aan bod komen bij de invoering van gepersonaliseerd leren.

Waar u op school mee start, hangt af van uw situatie: Wat zijn uw doelen? Hoe ver bent u al? Welke termijn hebt u in gedachte? 
Lees meer over GEPERSONALISEERD LEREN.

Data, tijd en aanmelden

Tijdens het webinar licht Frank Coert gepersonaliseerd leren uit aan de hand van bovenstaand model. 

Het (gratis) webinar vindt plaats op maandag 15 april 2019 van 16.00 uur tot 17.00 uur. U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. 

Agenda

DatumLocatie
15 april t/m 15 april 2019Achter uw pc