OnderwijsAdvies > ... > Trainingen en opleidingen > Kanjertraining A
Kanjertraining A

Voor wie

Leraren en intern begeleiders

Inhoud

De Kanjertraining is een methodiek op sociaal-emotioneel gebied, die zich richt op het vergroten van de sociale vaardigheden en het oplossend vermogen van kinderen tussen 4 en 16 jaar.
De Kanjertraining heeft tot doel sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting en sociaal teruggetrokken gedrag te voorkomen of te verminderen en het welbevinden te vergroten bij kinderen en jongeren.

Uw resultaat

U kunt de kanjermethode in uw eigen school inzetten. U leert alle benodigde kennis en vaardigheden om de kanjermethode te begeleiden. U verwerft een officiële licentie om met deze methode te mogen werken.

Trainingsdata:

  • 21 januari 2019, 22 januari 2019 en 27 maart 2019 van 9.00 tot 15.30 uur. (inclusief lunch) op onze locatie in Zoetermeer 
    Trainer: Paulien Brouwer 

De prijs is exclusief de materialen van de Kanjermethode en inclusief lunch.

Maak gebruik van Fonds1818
Fonds1818 geeft max. € 2500,- aan scholen die een pestmethode invoeren, mits uw school zich in een specifieke regio bevindt. Na 1 februari 2018 kan alleen nog een aanvraag voor het schooljaar 2018/2019 ingediend worden. Medio 2019 besluit Fonds 1818 of het donatieprogramma wordt voorgezet.

Wist u dat?

  • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de Kanjertraining werkt? 
  • De Erkenningscommissie Interventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) de Kanjertraining heeft beoordeeld als effectief volgens sterke aanwijzingen? Dit is de hoogst mogelijke erkenning voor programma’s die gericht zijn op opgroeien en opvoeden. Het is uitzonderlijk dat het NJi een zo hoog oordeel toekent.
    Lees het persbericht dat de stichting Kanjertraining op 5 jan 2015 hierover heeft uitgebracht. (ook te zien onder het kopje downloads)

  • Maar liefst 2500 basisscholen met Kanjertraining werken?

  • Ook kinderen met ernstige gedragsproblemen of heel lage zelfwaardering worden geholpen met Kanjertrainingen?

Lees ook het artikel 'De Kanjertraining brengt ons Veiligheid, Rust en Duidelijkheid': Marja en Elly van de Cornelis Musius school in Delft vertellen over de impact van de Kanjertraining op hun school (oA Magazine april 2018)

En lees meer in het artikel (zie downloads) over het onderzoek dat psychologe Lilian Vliek heeft uitgevoerd.

DEZE OPLEIDING IS GEVALIDEERD DOOR REGISTERLERAAR Logo Registerleraardocx
Studiebelasting (SBU) = 27uur  / Registernummer = 6k2l9BNF3F

 

Agenda

DatumLocatie
21 januari t/m 21 januari 2019Zoetermeer

Contactpersoon

Paulien Brouwer

Adviseur/ GZ-psycholoog

Contactpersoon

Hanneke Van Der Geest

Onderwijsadviseur

Contactpersoon

Caroline Hoos

Accountmanager / GZ-psycholoog