Kanjertraining A

Voor wie

Leraren en intern begeleiders

Inhoud

De Kanjertraining is een methodiek op sociaal-emotioneel gebied, die zich richt op het vergroten van de sociale vaardigheden en het oplossend vermogen van kinderen tussen 4 en 16 jaar.
De Kanjertraining heeft tot doel sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting en sociaal teruggetrokken gedrag te voorkomen of te verminderen en het welbevinden te vergroten bij kinderen en jongeren.

Uw resultaat

U kunt de kanjermethode in uw eigen school inzetten. U leert alle benodigde kennis en vaardigheden om de kanjermethode te begeleiden. U verwerft een officiële licentie om met deze methode te mogen werken.

Trainingsdata:

  • 16 september 2019, 17 september 2019 en 27 november 2019 van 9.00 tot 15.30 uur. (inclusief lunch) op onze locatie in Zoetermeer (= VOL!)
  • 20 januari 2020 en 21 januari 2020 en 18 maart 2020 van 9.00 tot 15.30 uur (inclusief lunch) op onze locatie in Zoetermeer (trainers Cissy van Eede en Annelies Verweij)

De prijs is exclusief de materialen van de Kanjermethode en inclusief lunch.

Reviews:

"Ik vond dat Paulien haar kennis goed overbracht op een leuke, enthousiaste manier waardoor we ook na lange tijd betrokken bleven. De informatie was heel praktijkgericht" (Charlene Plijter van de Johannesschool uit Hillegom)  

"Leuke uitleg en afwisselende training met leuk activiteiten" (Willeke van Egmond van De Bronckhorst in Noordwijk)

Lees ook het artikel 'De Kanjertraining brengt ons Veiligheid, Rust en Duidelijkheid': Marja en Elly van de Cornelis Musius school in Delft vertellen over de impact van de Kanjertraining op hun school (oA Magazine april 2018)

Maak gebruik van Fonds1818
Fonds1818 geeft max. € 2500,- aan scholen die een pestmethode invoeren, mits uw school zich in een specifieke regio bevindt. Na 1 februari 2018 kan alleen nog een aanvraag voor het schooljaar 2018/2019 ingediend worden. Medio 2019 besluit Fonds 1818 of het donatieprogramma wordt voorgezet.

Wist u dat?

  • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de Kanjertraining werkt? 
  • De Erkenningscommissie Interventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) de Kanjertraining de hoogst mogelijke erkenning heeft gegeven: effectief volgens sterke aanwijzingen? 

  • Maar liefst 2500 basisscholen met Kanjertraining werken?

  • Ook kinderen met ernstige gedragsproblemen of heel lage zelfwaardering worden geholpen met Kanjertrainingen?

Lees meer in het artikel (zie downloads) over het onderzoek dat psychologe Lilian Vliek heeft uitgevoerd.

DEZE OPLEIDING IS GEVALIDEERD DOOR REGISTERLERAAR Logo Registerleraardocx
Studiebelasting (SBU) = 27uur  / Registernummer = 6k2l9BNF3F

INSCHRIJVEN

Contactpersoon

Paulien Brouwer

Adviseur/ GZ-psycholoog BIG 99060247525

Contactpersoon

Cissy van Eede

Onderwijsadviseur/ GZ psycholoog

Contactpersoon

Annelies Verweij

Dyslexiebehandelaar/ leerlingonderzoeker